Suomalaiset pelastaneet jo yli 24 000 kiloa ruokaa muutamassa kuukaudessa – ”500% enemmän kuin norjalaiset”

Suomeen vastikään rantautunut Matsmart on mukana tällä viikolla vietettävällä Hävikkiviikolla, jonka tavoitteena on vaikuttaa kuluttajien asenteisiin kertomalla faktoja ruokahävikin määrästä sekä ilmiön vaikutuksesta niin ympäristöön kuin kuluttajan lompakkoon.Matsmart pelastaa elintarvikkeita ja tuotteita, jotka olisivat muuten jääneet myymättä. Suomalaiskuluttajat ovat ottaneet palvelun hyvin vastaan ja pelastaneet jo yli 24 000 kiloa ruokaa muutamassa kuukaudessa.

Matsmart laajensi toimintaansa Norjaan viime vuonna hyvällä menestyksellä. Matsmartin suomalaisasiakkaat ovat kuitenkin pelastaneet ruokaa jopa 500% enemmän kuin norjalaiset lanseerauksen jälkeen samassa ajassa.  

Suomalaiset ovat ymmärtäneet uskomattoman hyvin, kuinka järjetöntä on heittää täysin syömäkelpoista ruokaa roskiin. Odotimme konseptin vetoavan ympäristö- ja hintatietoisiin kuluttajiin Suomessa, mutta tällaista vastaanottoa emme osanneet odottaa, kiittelee Matsmartin toimitusjohtaja Karl Andersson.

Tänä syksynä Hävikkiviikon teemana on kuluttajien asenteisiin vaikuttaminen. Asenne on ratkaiseva asia muutoksen aikaansaamiseksi: on aika arvostaa ruokaa. Tässä Matsmartin Hävikkiviikon vinkit ruokahävikin ehkäisemiseksi:

  • Parasta ennen -päiväyksen ja viimeisen käyttöpäivän ero . Viimeisen käyttöpäivän ohittaneiden tuotteiden käyttäminen voi olla haitallista, kun taas parasta ennen -merkintä viittaa valmistajan lupaukseen siitä, että tuote säilyttää samat ominaisuudet kuin pakkaushetkellä.
  • Luota aistihavaintoihin . Katso, haista ja maista ennen kuin heität ruoan pois.
  • Kylmä jääkaappi auttaa säilyttämään ruoan pidempään. 4-5 astetta on sopivasti.
  • Käy läpi jääkaapin sisältö ennen kaupassa käyntiä niin et epähuomiossa osta tuotteita, joita kaapista jo löytyy.
  • Laita lautaselle vain oikea määrä ruokaa. Jos ruokaa jää yli paistinpannulle tai kattilaan, säästä ruoka myöhemmäksi.
  • Pakasta ylimääräinen ruoka. Keitetty pasta, riisi, yrtit jne. – lähes kaikkea voi myös pakastaa.
  • Ylikypsät hedelmät ovat mitä parhainta sisältöä vaikka smoothieihin.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa