Valepoliisi huijasi 50 000 euroa – Oikea poliisi ehti väliin

Rikospoliisiksi esittäytynyt huijari oli soittanut asianomistajalle keskiviikkona 30.8 ja kalastellut tilitietoja, jotka asianomistaja oli antanut.Länsi-Uudenmaan poliisin ripeän toiminnan sekä pankin toimenpiteiden ansiosta saatiin siirto estettyä ja jäädytettyä 50 000 euron suuruinen tilisiirto, joka oli menossa huijareille.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselle on tämän vuoden aikana tullut jo 30 valepoliisitapausta tutkittavaksi. Niitä tutkitaan mm. nimikkeillä virkavallan anastus, petoksen yritys sekä törkeä maksuvälinepetos.

Poliisi kehottaa ikäihmisiä laittamaan tileilleen ja korteilleen turvarajat, jolloin suurta rahallista vahinkoa ei voi tapahtua. Poliisi myös muistuttaa, ettei se missään olosuhteissa kysele pankkitunnuksia minkään rikoksen tutkinnan yhteydessä eikä niitä pidä antaa kenenkään muun käyttöön muutenkaan.

Jos poliisi soittaa sinulle etkä ole varma, että kyseessä on oikea poliisi, asian voin tarkistaa soittamalla siihen poliisilaitokseen, jossa hän on sanonut työskentelevänsä. Jos puolestaan ovelle ilmaantuu poliisiksi esittäytyvä henkilö, pyydä häntä näyttämään virkamerkkiä. Voit myös soittaa hätäkeskukseen, jos ovellasi on poliisipartio, etkä usko heidän olevan poliiseja, muistuttaa poliisi.

Mikäli epäilet joutuneesi rikoksen kohteeksi, tee asiasta rikosilmoitus tai akuuteissa tilanteissa soita hätäkeskukseen.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa