Katkos yleisen rytmihäiriölääkkeen saatavuudessa – ”Täydennä varastosi”

Lääketehdas Bristol-Myers Squipp (BMS) on ilmoittanut perjantaina Sotacor®-valmistetta koskevasta saatavuuskatkoksesta. Sotacor 80 mg -tabletteja käytetään eteisperäisten rytmihäiriöiden, kuten eteisvärinän, ja myös kammioperäisten rytmihäiriöiden ehkäisyyn.Saatavuuskatkos johtuu valmistuslinjaston rikkoutumisesta, jonka vuoksi lääkkeen valmistus on keskeytynyt. Tällä hetkellä valmistetta riittää Suomessa noin kolmen viikon tarpeisiin. Vielä ei pystytä arvioimaan, kuinka pitkään saatavuuskatkos kestää.

Samaa vaikuttavaa ainetta sisältävä rinnakkaisvalmiste on saatavilla, mutta valmisteet eivät ole suoraan vaihtokelpoisia keskenään.

Sotacor-lääkettä käyttäviä, joiden lääkevarasto on loppumassa, pyydetään täydentämään varastoja. Koska katkoksen pituus on epäselvä, saatetaan joissakin tapauksissa joutua käyttämään tilapäisesti muita rytmihäiriölääkkeitä. Asiasta kannattaa olla ajoissa yhteydessä omalääkäriin tai hoitavaan kardiologiin.

Katkos yleisen rytmihäiriölääkkeen saatavuudessa – ”Täydennä varastosi”
Siirry sivun alkuun