Kelan päätös ihmetyttää – Mies on avioliitossa vuokraemäntänsä kanssa

Asumistukea hakenut mies joutui erikoiseen tilanteeseen, kun Kela väitti hänen olevan avioliitossa vuokraemäntänsä kanssa.Iltalehden mukaan vuokraemäntä löysi Tori.fi-palvelun kautta löytänyt omakotitalon tarpeettomaksi käyneelle yläkerralle vuokralaisen. Vuokraemännän aviomies asuu pääkaupunkiseudulla.

Kela alkoi kysellä vuokralaisen suhdetta vuokraemäntään. Kirjeessä vaadittiin selvitystä asumisjärjestelyistä. Mies lähetti Kelalle vuokrasopimuksensa.

Parin viikon kuluttua Kela väitti vuokralaisen olevan naimisissa vuokraemäntänsä kanssa. Nyt vuokraemäntä antoi oman vihkitodistuksensa osoittaakseen, että hän on oikeasti naimissa oman aviomiehensä kanssa.

Kela hylkäsi tukihakemuksen todeten, ettei vihkitodistus tai naimisissa oleminen ole este uudelle avoliitolle. Kela olisi halunnut kuvia omakotitalon sisältä niin, että huone- ja muut järjestelyt olisivat näkyneet.

Vuokralaisella ja minulla on erilliset sisäänkäynnit ja omat avaimet. En todellakaan halunnut ruveta avaamaan omaa asuntoani Kelalle. Minusta tuo vaatimus oli asiaton, vuokraemäntä sanoo Iltalehdelle.

Vuokralainen soitti Kelaan ja kysyi miten voisi todistaa sen, ettei hän suinkaan ollut avoliitossa saati avioliitossa vuokraemäntänsä kanssa. Virkailijan mukaan todistustaakka oli hänen.

Anomus hyväksyttiin, kun mies lähetti Kelalle Tori.fi:ssä käymänsä viestiketjun, jossa hän oli kysellyt nykyiseltä vuokraemännältään tämän ilmoittamasta asunnosta.

Kelan päätös ihmetyttää – Mies on avioliitossa vuokraemäntänsä kanssa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun