Lähimaksukortit turvallisia? – Tämä testi osoittaa aivan muuta

Pankit vakuuttelevat, että lähimaksukorteissa ei ole turvariskiä. Oikeasti varkaat voivat hakkeroida maksukortin jopa metrin päästä todistaa Tekniikan Maailman (07/2017) testi. .Suomalaisomisteinen PaySec Finland halusi testata väärinkäyttöä ja kumota väitteet mahdottomuudesta rakentamalla netistä löytyvillä ohjeilla laitteiston, jolla voi maksaa toisen maksukortilla reaaliaikaisesti.

Testin tulokset olivat huolestuttavia. Kuka vaan voi lukea kortin etänä ja lähettää kortin tiedot toiseen matkapuhelimeen ja käyttää niitä samanaikaisesti kaupan kassalla ostosten maksuun ilman kiinnijäämisriskiä, turva-alan asiantuntija Kent Åkerberg PaySec Finlandista pohtii.

Varkailla on useita tapoja käyttää lähimaksukorttien tietoja rikolliseen tarkoitukseen. Kuluttajien haasteena on todistaa pankille, että laiton maksutapahtuma on tapahtunut.

Moni odottaa pankkien vastaavan virhekustannuksista, mutta usein pankki korvaa vain lyhyen ajan sisään tapahtuneet varkaudet, mikäli asiakas pystyy näyttämään ne toteen. Mikäli ei käy säännöllisesti läpi tiliotteitaan, voi jäädä ilman korvausta.

Sanotaan virheellisesti, että varkailla pitäisi olla sopimus maksupäätteeseen ja tili, jonne rahat siirtyvät. Varkaat eivät kuitenkaan käytä tällaista tekotapaa kiinnijäämisriskin takia. Todellisuudessa tiedot voi joko lukea ja käyttää myöhemmin anonyymisti nettiostoksien maksuun tai hyödyntää reaaliaikaiseen maksuun uhrin tililtä, kuten omassa testissämme teimme, kertoo Åkerberg.

Etäluku-varkaudet voidaan estää todella helposti ja edullisesti asettamalla Tekniikan Maailman testaama* CardProtect-suojakortti lompakkoon maksukorttien lähelle. Tämä on ylivoimaisesti kätevin suojautumiskeino etäluku-varkauksia vastaan. Yksi suojauselektroniikkaa sisältävä kortti suojaa testien mukaan kätevästi koko lompakon sisällön.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa