Pam syyttää ruokakaupan kauppiasta työntekijöiden ahdistelusta ja vanhetuneen myymisestä

Palvelualojen ammattiliitto PAM on julkaissut tiedotteen, jossa syytetään K-Supermarket Villilän kauppiasta työntekijöihin kohdistuneesta epäasiallisesta kohtelusta ja seksuaalisesta häirinnästä.Kauppiaan törkeä käytös on kohdistunut nykyisiin ja entisiin työntekijöihin. Olemme yrittäneet selvittää asiaa kyseisen kauppiaan kanssa, mutta hän kiistää toimineensa väärin. Olemme tehneet asiasta Aluehallintovirastoon tutkintapyynnön. Lisäksi olemme kannustaneet työntekijöitä ilmoittamaan seksuaalisesta häirinnästä poliisille, PAMin aluepäällikkö Elisa Penders toteaa.

Työntekijät ovat Pendersin mukaan joutuneet toistuvasti muun muassa sanallisen seksuaalissävytteisen häirinnän kohteeksi. Siitä tehdyt ilmoitukset eivät ole työpaikalla johtaneet toimenpiteisiin asian korjaamiseksi.

Työnantajan epäasiallinen kohtelu on ilmennyt työntekijöille sairauspoissaoloista suuttumisena. Lisäksi työnantaja on velvoittanut työntekijöitä käyttämään vanhentuneita elintarvikkeita palvelutiskien ruokien valmistukseen sekä painottanut, että työntekijän tehtäviin kuuluu myös myymälävarkaiden kiinniottaminen.

Oletan, että Kesko puuttuu tilanteeseen ripeästi. Kauppiaan toiminta on sekä Keskon että koko kaupan alan maineen kannalta hyvin ikävä. Alan arvostusta ja vetovoimaa eivät lisää tilanteet, jossa työntekijät joutuvat häirityksi työpaikallaan, Penders toteaa.

Penders muistuttaa, että jokaisella, joka kokee häirintää, on oikeus pyytää apua ja nostaa asia esille. Seksuaalisävytteiset puheet, tekstiviestit, pukeutumiseen liittyvä kommentointi, koskettelu, uhkailu tai nälviminen eivät kuulu työpaikalle. Hänen mielestään häirintään ei saa tottua, eikä siitä saa tulla ikinä asia, jonka koetaan kuuluvan työhön tai työpaikalle.

Aamulehden haastattelema kauppias kiistää kaikki väitteet ja lupaa todistaa kaiken.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin Pam syyttää ruokakaupan kauppiasta työntekijöiden ahdistelusta ja vanhetuneen myymisestä

  1. Päivitysilmoitus: Ahdistelusta syytetty kauppias irtisanonut sopimuksen Keskon kanssa - Pietar.in

Vastaa