VR paljastaa missä vaunuissa netti toimii parhaiten

VR:n IT-johtaja Antti Kleemola paljastaa Helsingin Sanomille, että missä vaunuissa junan langaton verkko toimii parhaiten.PENDOLINO- ja IC-junissa on kaksi reititintä, jotka sijaitsevat ravintolavaunussa ja konduktöörin vaunussa, joka on junan toiseksi viimeinen vaunu.

Näissä vaunuissa kännykät, tabletit ja tietokoneet ovat yhteydessä suoraan reitittimeen, jolloin netti toimii parhaiten.

Langaton verkko toimii hitaimmin, kun sillä on paljon käyttäjiä. Parhaimmillaan ruuhka-aikoina yhtäaikaisia käyttäjiä on noin 7 000. Aamu- ja iltapäiväruuhkien aikaan yksi striimaus saa kaistaa enimmillään 1,5 megabittiä sekunnissa.

Ruuhkahuippuina järjestelmämme kuristaa automaattisesti livestriimin käyttäjien kaistaa, jotta reiluuden nimissä kaikille riittää jotain. Muuten toiset saavat kaistan täyteen ja muille joudutaan tarjoamaan ei-oota.

Yhteensä VR:n junaverkossa ladataan internetistä yli 100 teratavua dataa kuukaudessa – siis yli 100 000 gigatavua.

Kuva: Alma 360 / Kirsi Tuura
VR paljastaa missä vaunuissa netti toimii parhaiten

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun