Mies vei vanhusten lukitsemattomista asunnoista pankkikortteja – Soitti myöhemmin poliisina esiintyen ja sai tunnusluvun

Kemin poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan viime keväänä Länsi-Rajan alueella tapahtuneista valepoliisijutuista, joissa uhreja on 18.Tornio-Kolari alueella 14-16.3.2017 välisenä aikana 46-vuotiaan Joensuulaisen miehen epäillään menneen lukitsemattomiin yleensä vanhuksien asuntoihin, joista useissa tapauksissa anasti asunnosta löytämänsä lompakon rahoineen ja kortteineen.

Mies soitti jonkin ajan kuluttua anastuksen jälkeen numerotiedustelun kautta saatuun asianomistajan puhelinnumeroon kertoen olevansa poliisi ja tarvitsevan pankkikortin tunnusluvun. Tämän jälkeen mies nosti tunnusluvun antaneiden asianomistajan tileiltä rahaa.

Yhdeltä asianomistajan tililtä nostettiin rahaa yli 4000 euroa. Lisäksi mies anasti asunnoista muutakin omaisuutta mm Pellosta puukon, joka löytyi hänen käytössä olleesta autosta.

Neljä asianomistajaa antoi miehelle puhelimessa tunnusluvun ja yhteensä näiltä tileiltä nostettiin rahaa 5380 euroa. Osassa pankkikorteissa oli vuorokautiset nostorajoitukset, jotka estivät suuremmat vahingot.

Mies jäi kiinni Joensuussa 18.3.2017 verekseltään törkeästä varkaudesta ja on ollut siitä asti vangittuna. Joensuun alueella miehen epäillään syyllistyneen yhteensä kuuteen vastaavaan tekoon. Lisäksi miehen epäillään tehneen vastaavia tekoja myös Ruotsin puolella Länsi-Rajan alueella ollessaan.

Mies pystyttiin sarjoittamaan Länsi-Rajalla tapahtuneisiin tekoihin valvontakameroiden, auton liikkeiden, oman pankkikortin käytön, hallussaan olevan anastetun omaisuuden, asianomistajien tunnistusrivistöstä tunnistamisen ja puhelutietojen perusteella.

Asiaa tutkitaan rikosnimikkeillä varkaus, varkauden yritys, maksuvälinepetos, petoksen yritys ja virkavallan anastus. Asia lähetetty syyteharkintaan marraskuun alussa.

Poliisi pyytää ihmisiä pitämään ovet lukittuina myös maaseudulla ja toistaa vielä viime aikoina useita kertoja tiedotetun asian eli poliisi ei kysele pankkikortin tunnuslukuja tai verkkopankkitunnuksia.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa