Neljä kuoli tasoristeysonnettomuudessa – Liikennevirasto sulkee risteyksen

Liikennevirasto sulkee torstain 16.11.2017 aikana Skogbyn tasoristeyksen Raaseporissa toistaiseksi johtuen tasoristeyksen käytön aiheuttamasta välittömästä vaarasta tieliikenteen turvallisuudelle.Skogbyn tasoristeys tuli tunnetuksi lokakuun lopulla, kun kiskobussi törmäsi Puolustusvoimien miehistönkuljetusajoneuvoon. Onnettomuudessa menehtyi 3 varusmiestä ja yksi junassa matkustajana ollut henkilö.

Liikennevirasto on yhteistyössä Trafin ja Raaseporin kaupungin kanssa päätynyt siihen, että liikennöinti kyseisessä tasoristeyksessä on keskeytettävä siihen saakka, kunnes tasoristeyksen turvallisuustasoa on saatu parannettua tai alueen liikennejärjestelyjä kokonaisuudessaan on parannettu.

Päätöksen perusteena on myös Onnettomuustutkintakeskuksen 15.11.2017 julkaisema kyseiseen tasoristeykseen liittyvä onnettomuusuhkailmoitus.

Paikkatutkinnassa todettiin myös, että lähestyttäessä tasoristeystä idästä kohti valtatietä 25, näkemä oikealle Karjaan ja onnettomuusjunan tulosuuntaan nähden muuttuu tasoristeystä lähestyttäessä, ollen kahdeksan metriä ennen ulointa kiskoa 480 metriä. Paikalla junilla on 120 km/h-maksiminopeus. Näkemäasetuksen mukaan 480 metriä vastaava suurin sallittu junan nopeus on 80 km/h ja 120 km/h vastaava näkemä on 720 metriä. Lisäksi valtatien läheisyys, 47 metriä tasoristeyksestä, vaikeuttaa tasoristeyksen ylittämistä.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa