Siirry sisältöön

Poliisi neuvoo: Näin vaikeutat rengasvarkaan työtä

Rengasvarkauksien sesonkiaika on nyt käsillä. Itä-Uudenmaan poliisilla on vuosittain tutkittavana tapauksia, joissa auto- tai rengasliikkeiden piha-alueilla sijaitsevista konteista tai varastoista on anastettu useita kymmeniä rengassarjoja.Rengasvarkauksia voidaan ennalta estää yksinkertaisin keinoin. Erityisesti rengas- ja autoliikkeitä kehotetaankin varmistamaan, että valvonta piha-alueella on järjestetty kattavasti.

Valvontakamera- ja hälytysjärjestelmän toimivuutta on myös syytä aika ajoin tarkistaa ja valvontakamerat tulee suunnata oikein. Lisäksi tulee huolehtia siitä, että piha-alue on riittävästi valaistu.

Renkaita ei tule jättää ulos varkaiden saataville, vaan niitä tulee säilyttää lukitussa tilassa. Jos renkaita säilytetään erillisessä ulkorakennuksessa, tulee varmistaa, että tilan lukitus on kunnollinen ja tilaan pääsy on muutoinkin murtomiehen näkökulmasta katsottuna mahdollisimman hankalaa.

Rakennus tulisi valaista ulkovalolla. Liikkeeseen reagoiva valaisin on oiva keino saattaa omistaja tietoiseksi siitä, että tontilla liikkuu joku, mutta tehdä myös alueella luvattomasti liikkuvat tietoiseksi siitä, että aluetta valvotaan.

Valaistulla pihalla on aina riskialttiimpaa toimia tunnistetuksi tulemisen pelossa. Myös hälytysjärjestelmästä varoittavat kyltit voivat karkottaa pitkäkyntiset pysymään etäällä toisten omaisuudesta.

Merkitse renkaiden vanteet yksilöivällä tunnisteella ja valokuvaa renkaat vanteineen. Kirjaa lisäksi ylös renkaiden merkki sekä renkaiden muut yleiset tiedot. Näin helpotat omaisuutesi tunnistamista ja takaisin saamista sekä vaikeutat sen edelleen myymistä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.