Pyöräilijä! Älä ole hirvenä liikenteessä – Hirviätkö lähteä ilman valoja ja heijastimia pimeään?

Viime viikot poliisi on valvonut ohjaavalla neuvonnalla ja huomauttamalla polkupyöräilijöitä ja valvonnassa on kiinnitetty erityisesti huomiota polkupyörien kuntoon ja näkyvyyteen.Tästä viikosta (viikko 46) alkaen Itä-Suomessa poliisi tiukentaa valvontalinjaansa eli jatkossa huomautuksen sijaan voi seurata 40 euron suuruisia rikesakkoja hämärässä tai pimeässä valoitta ajaville polkupyöräilijöille.

Vuoden pimeimpinä aikoina on ensiarvoisen tärkeää, että pyöräilijä varmistaa oman näkyvyytensä liikenteessä. Pyöräilijä voi parantaa näkyvyyttään pyörän valojen ja heijastimien lisäksi pukeutumalla värikkääseen ajoasuun, kiinnittämällä asuun heijastimia tai pukeutumalla huomioliiviin.

Lain mukaan polkupyörässä on oltava valkoinen tai vaalean keltainen etuvalo hämärässä tai pimeällä ajettaessa sekä etu-, taka- ja sivuheijastimet. Kiinteän etuvalon sijasta voi käyttää myös ominaisuuksiltaan vastaavaa pyöräilijään kiinnitettyä valaisinta, kuten otsalamppua.

Punaista valoa saa käyttää ainoastaan takavalaisimena, vilkkuvat valot eivät ole hyväksyttyjä.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa