Verojen välttely voi tulla kalliiksi tieliikenteessä – Vähintään tonnin lasku jatkossa

Lounais-Suomen poliisi muistuttaa, että ajoneuvoverolaki muuttuu huomenna eli joulukuun alusta huomattavasti.Tämän jälkeen rekisteröimättömän tai liikennekäytöstä poistetun ajoneuvon käytöstä tiellä voidaan määrätä ajoneuvon omistajalle ensisijaisena sanktiona sakon sijasta vähintään 1000 euron lisävero.

Lisävero kohdistuu lähinnä henkilö- ja pakettiautoihin, mutta myös muihin ajoneuvoverolain alaisiin ajoneuvoihin, jos niitä käytetään liikenteessä rekisteröimättömänä tai liikennekäytöstä poistettuna.

Poliisi voi käyttää kameravalvontaa sellaisten ajoneuvojen paljastamiseksi, joista voidaan määrätä lisävero.

Poliisi ilmoittaa lainvastaisesti liikenteessä käytetyistä ajoneuvoista Liikenteen turvallisuusvirasto, joka hoitaa lisäverojen maksuunpanon.

Verojen välttely voi tulla kalliiksi tieliikenteessä – Vähintään tonnin lasku jatkossa
Siirry sivun alkuun