91-vuotias häädetään kotoaan ennen joulua

Tamperelaisen taloyhtiön yhtiökokous päätti elokuussa 2016 ottaa hallintaan 91-vuotiaan Liisa Tiukkan omistamat 100 ja 52 neliömetrin kokoiset asunnot huonon hoidon vuoksi.Ilta-Sanomien mukaan taloyhtiön hallitus perustellut toimenpidettä isommassa asunnossa ilmenneellä ludeongelmalla sekä kummankin asunnon siivottomuudella. Käräjäoikeus hyväksyi tammikuussa 2017 taloyhtiön vaatimuksen.

Sovintosopimuksen turvin Tiukka sai kuitenkin jäädä asumaan pienempään huoneistoon, jos asunnossa tehdään viikkosiivous. Siivouksesta vastannut yritys irtisanoi sopimuksen syksyllä 2017, koska Tiukka ei ole päästänyt siivoojia asuntoonsa ja on kohdellut työntekijöitä loukkaavasti.

Siivoussopimuksen raukeamisen jälkeen taloyhtiö päätti häätää Tiukan. Alun perin häädön oli määrä tapahtua perjantaina, mutta sen ajankohta on siirtynyt maanantaille.

Tiukkaa edustava asianajaja Mika Miesmäki lähetti taloyhtiölle lähes 11 000 euron vahingonkorvausvaatimuksen, koska taloyhtiö ei ole pystynyt antamaan tarkkaa vastausta 100-neliöisestä asunnosta tyhjennettyjen tavaroiden kohtalosta.

Taloyhtiö neuvottelee ehkä vahingonkorvausasiasta erikseen, mutta eivät linkitä sitä asumisasiaan. Eli rahasta he voivat neuvotella, mutta eivät asumisesta. Häätö näyttää toteutuvan, Miesmäki kertoo.

Taloyhtiötä edustava asianajaja Mikko Ravi ei halunnut sunnuntaina avata yksityiskohtaisesti, millä tavoin häätöasiaa on viime päivinä käsitelty.

Sen verran voin sanoa, että tässä ollaan katsottu löytyisikö muita vaihtoehtoisia ratkaisuja. Kun ottaa asioiden taustat huomioon, taloyhtiö ei voi luottaa siihen, että siivoukset jatkossa onnistuvat.

91-vuotias häädetään kotoaan ennen joulua
Siirry sivun alkuun