Aseellinen kaupparyöstö Helsingissä – Poliisi pyytää havaintoja epäiltyjen liikkeistä

Helsingissä osoitteessa Albertinkatu 15 sijaitsevassa kaupassa tapahtui aseellinen ryöstö keskiviikkona 27.12.2017 illalla.Kauppaan oli tullut n. klo 20.55 kaksi osin kasvonsa huiveilla peittänyttä miestä, jotka uhkasivat kaupassa työskennelleitä kahta myyjää mm. ampuma-aseella.

Miehet puhuivat keskenään mahdollisesti venäjää, mutta vaatimukset rahasta he esittivät myyjille huonolla englannilla. Teon yhteydessä miehet saivat haltuunsa pienehkön summan rahaa.

Tekohetkellä molemmat miehet olivat pukeutuneet samanlaisiin pipoihin, joissa on valkoisella värillä teksti HELSINKI. Pipojen isokokoiset tupsut on tehty punaisesta langasta. Lisäksi pipoissa on korvaläpät, joiden päissä roikkuu punaiset tupsut.

Miehillä oli käsissään ilmeisesti kudotut käsineet, joissa on teksti FINLAND ja mahdollisesti porokuviointi. Muuten miehet olivat pukeutuneina tummiin päällystakkeihin ja tummiin housuihin. Molemmilla oli jalassaan tummat lenkkarit.

Kaupassa ei ollut tapahtuma-aikaan asiakkaita eikä kukaan loukkaantunut fyysisesti teon yhteydessä.

Poliisi pyytää yhteydenottoja henkilöitä, jotka pystyvät antamaan vihjeitä epäiltyjen liikkumisesta kaupungilla ennen ja jälkeen teon.

Juuri ennen epäiltyjen tekijöiden saapumista kaupasta poistui nuori pariskunta, joka todennäköisesti kohtasi kaupan ulkopuolella epäillytja pystyi tekemään heistä havaintoja. Poliisi pyytää tätä pariskuntaa ottamaan yhteyttä.

Vihjeet epäillyistä voi ilmoittaa puhelinnumeroon 0295471079 tai sähköpostilla osoitteeseen ryosto.helsinki@poliisi.fi.

Aseellinen kaupparyöstö Helsingissä – Poliisi pyytää havaintoja epäiltyjen liikkeistä
Siirry sivun alkuun