Eduskunta äänesti: Nelosolut tulee kauppoihin

Eduskunta äänesti tänään, että päivittäistavarakaupoista saa ensi vuoden maaliskuusta alkaen 5,5 prosenttisia alkoholijuomia. Aiemmin sallittu prosenttiraja on 4,7.Uusi alkoholilaki vapauttaa ravintoloiden aukioloaikoja ja purkaa sääntelyä heti vuodenvaihteen jälkeen. Uusi laki mahdollistaa myös pienpanimotuotteiden myynnin suoraan valmistuspaikalta.

Eduskunta päätti alkoholiprosentin nostosta äänin 98-94.

Alkoholilaki mahdollistaa anniskelun ilmoituksella klo 1.30 jälkeen. Jatkoajalla tulee pääsääntöisesti olla yksi järjestyksenvalvoja jokaista 100 asiakasta kohti. Järjestyksenvalvoja voi tehdä muutakin kuin valvoa järjestystä.

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n laki mahdollistaa myös ravintoloiden yhteiset anniskelualueet ja anniskelun catering-tilaisuuksissa ilmoituksella. Myös happy hour -mainonta ravintolan ulkopuolella sallitaan.

Ravintola-ala on tyytyväinen siihen, että eduskunta purki anniskelun byrokratiaa ja helpotti ravintolayrittämistä. Eduskunnassa näyttäisi olevan varsin laaja näkemys siitä, että alkoholin kulutusta tulisi ohjata takaisin ravintoloihin, toteaa MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi.

Eduskunta äänesti: Nelosolut tulee kauppoihin
Siirry sivun alkuun