Kaksi ikäihmistä kuoli kolarissa – Poliisi: ”Mieti omalle kohdalle…”

Hirvensalmen Otavantietä aamulla hieman ennen kello 9:ää ajanut henkilöauto poikkesi kulkusuunnassaan oikealle Vilkonharjun tehtaan risteykseen, josta kääntyi yllättäen takaa tulleen hakerekan eteen.Ajoneuvoyhdistelmän kuljettaja on jarruttanut voimakkaasti ja väistänyt välttääkseen törmäyksen, mutta ajoneuvot ovat törmänneet ajoradalla siten, että molemmat ajoneuvot suistuivat vasemmalle tien pientareelle.

Suistumistilanteessa ajoneuvoyhdistelmä kaatui kyljelleen ja henkilöauto jäi puristuksiin rekan perävaunun etuosan alle.

Henkilöautossa olleet kaksi henkilöä, hirvensalmelaiset 85-vuotias mies ja 78-vuotias nainen, menehtyivät onnettomuuspaikalla. Rekan kuljettaja ei loukkaantunut onnettomuudessa fyysisesti.

Liikenneonnettomuspaikka keräsi uteliaita ihmisiä paikalle. Itä-Suomen poliisilaitoksen ylikonstaapeli Toni Reinikainen muistuttaa Facebook-päivityksessään, että ihmisten pitää huomioida vakavan tilanteen intimiteettisuoja.

Poliisin pitää pystyä varmistumaan 110% uhrien henkilöllisyydestä, ennen kuin suruviesti voidaan viedä. Olisi kamalaa, jos omaiset näkisivät ja tunnistaisivat läheisensä SOMEn tai muun median nettisivuilta.

Varsinkin haja-alueella liikennettä joudutaan ohjaamaan joskus ihan tapahtumapaikan vierestä. Kiertotietä ei ole kuin kaupunkialueella tai se on liian pitkä ja huonokuntoinen. Silloinkaan ei saa ottaa kuvia tai pysähtyä kuvaamaan.

Poliisi tutkii tapahtunutta epäiltynä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunta tutkii osaltaan myös onnettomuuteen johtaneita tekijöitä.

Onnettomuuteen osallisena olleen henkilöauton, sinisen Toyota Corollan, takana on ajanut ennen onnettomuutta toinen henkilöauto, jonka kuljettajaa poliisi pyytää ilmoittautumaan, sillä hänellä voi olla onnettomuuteen liittyen tutkinnan kannalta tärkeitä tietoja. Yhteystiedot poliisin yhteydenottoa varten voi ilmoittaa joko sähköpostitse vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 0295 415 232.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin Kaksi ikäihmistä kuoli kolarissa – Poliisi: ”Mieti omalle kohdalle…”

  1. Päivitysilmoitus: Kaksi kuoli kolarissa – Ohikulkija pyysi surevia ihmisiä poseeraamaan kuvassa - Pietar.in

Vastaa