Poliisipartio joutui tuuppaamaan rattijuopon auton penkkaan

Poliisi sai hätäkeskuksen kautta ilmoituksen, että joensuulainen 24 -vuotias mies oli ottanut luvatta käyttöönsä vanhempiensa auton ja lähtenyt sillä ajamaan päihtyneenä Kontiolahden Romppalasta.Kyseinen auto tuli poliisia vastaan Kajaanintiellä Romppalan kohdalla, poliisi kääntyi auton perään jolloin vastaan tullut auto teki U-käännöksen ja lähti ajamaan Kajaanintietä tulosuuntaansa kohti Nurmesta.

Poliisi näytti autolle pysäyttämismerkkiä takaapäin mutta kuljettaja ei sitä totellut vaan jatkoi ajamista pahimmillaan 135 km/h nopeudella Nurmeksen suuntaan. Auto kulki ajoittain vastaantulevien kaistalla, tiellä on 80 km/h rajoitus.

Kolinportilla kuljettaja ajoi huoltoaseman pihaan hieman ennen klo 22 ja pyrki siitä lähtemään takaisin Kajaanintielle, mutta poliisiauto tuuppasi hänen autoa siten, että sen perä upposi penkkaan.

Vaikka auto oli kiinni penkassa, kuljettaja yritti edelleen lähteä ajamaan, hän myös lukitsi autonsa ovet ja kieltäytyi tulemasta autosta. Poliisi joutui rikkomaan autosta ikkunan saadakseen kuljettajan ulos autosta. Alkometriin mies puhalsi 1,75 o/oo.

Poliisiauto sekä karkuun ajaneen auto vaurioitui lievästi penkkaan tuupatessa.

Poliisi tutkii tapahtumaa törkeänä rattijuopumuksena, törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, moottorikulkuneuvon käyttövarkautena sekä kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa