Sähkökatkostilanne paheni yön aikana – ”Varauduttava päivien sähkökatkoihin”

Pohjois-Karjalassa viime yön aikana nollan vaiheille lauhtunut sää on lisännyt lumen painoa puiden oksilla ja taivuttanut puita sähköjohdoille laajalla alueella.Päivän valjetessa sähköttömiä talouksia kaikkiaan 11 000. Hankalin tilanne on tällä hetkellä Kontiolahdella, Enossa ja Ilomantsissa. Tällä hetkellä vikojen kimpussa on 160 henkeä ja apuvoimia on tilattu muualta Suomesta lisää noin 50 henkeä.

Vikojen kartoituslentoja tehdään kahdella helikopterilla ja puiden poistossa on mukana metsäkoneita ja sahalaitteistolla varustettu helikopteri. Toinen sahauskopteri saadaan töihin lauantaiksi.

Korjauksissa keskitytään tällä hetkellä 20 kilovoltin runkolinjavikojen selvittämiseen ja heti sen jälkeen on pienjännitelinjojen vuoro. Vika-alueiden laajuudesta ja vaikeista olosuhteista johtuen sähköjen palauttaminen voi nyt kestää joillakin alueilla pitkään, jopa vuorokauden mittaiset sähkökatkot ovat nyt mahdollisia, harmittelee suurhäiriöjohtaja Matti Pesonen.

Tilanne on tällä hetkellä Pesosen mukaan se, että sähkökatkot voivat kestää useita vuorokausia.

Sääennuste lupaa loppuviikolle nollan vaiheilla olevaa lämpötilaa ja lisää lunta parina seuraavana yönä. Lumisade voi muuttua vesisateeksi kelin lämmetessä. Johdoille kallistuneita puita ei saa mennä poistamaan omin voimin, vaan asiakkaat voivat ilmoittaa sähkönjakelua vaarantavista ja kallistuneista puista sähköpostilla osoitteeseen vikapaikka@pks.fi tai soittamalla asiakaspalveluun 013 2663 100.

Sähkökatkostilanne paheni yön aikana – ”Varauduttava päivien sähkökatkoihin”
Siirry sivun alkuun