Sankarikoira Oskari pelasti kylmettyneen vanhuksen tiheästä metsästä

Hämeenkyrössä lokakuun loppupuolella noin 80-vuotias mies katosi kotipihastaan. Sisä-Suomen poliisilaitos sai ilmotuksen, kun miestä ei löydetty.Poliisi teki normaaliin tapaan ensin lähietsintää. Seuraavaksi paikalle hälytettiin lisäjoukkoja ja myös poliisikoira Oskari ohjaajansa kanssa.

Facebookissa julkaistussa tiivistelmässä kerrotaan, että Oskarille annettiin alkuhajua kadonneen tyynyliinasta. Oskari uurasti kotipihassa noin tunnin, kunnes se sai vainun. Koira kulki peltoa sekä hiekkatietä pitkin ja johdatti poliisit lopuksi tiheään metsään, josta mies löytyi.

Mies oli ollut kolmisen tuntia. Hän oli kylmettynyt eikä kyennyt liikkumaan. Löytäminen olisi ollut hyvin vaikeaa ilman poliisikoiraa. Nyt hänet löydettiin ajoissa ja tehtävä sai onnellisen lopun.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa