Suomalainen aaltoenergiapuisto Balille – Täysin päästötöntä sähköä

Suomalainen Wello on kehittänyt aaltoenergiaa hyödyntävän teknologian, joka ottaa energiaa talteen aaltojen liikkeestä.Nyt Wello on saanut ensimmäisen kaupallisen aaltoenergiapuiston tilauksen, kun Indonesialainen infrastruktuurirakennusyhtiö Gapura Energi Utama (GEU) on tilannut 10 MW:n Wello Pingviini aaltoenergiapuiston.

Puisto tulee sijaitsemaan Balilla, Nusa Penida saaren läheisyydessä ja siitä tulee maailman suurin aaltoenergiapuisto. Voimalapuisto toimitetaan, kun lupaprosessi on saatettu loppuun, minkä arvioidaan tapahtuvan vuoden 2018 lopussa.

Patentoitu Wello Pingviini on aaltoenergiakonvertteri, jota on kehitetty ja testattu lähes 10 vuoden ajan. Laite on kestänyt rankimmatkin valtameriolosuhteet ja jopa 18 metriä korkeat aallot.

Olen erittäin ylpeä siitä, että pitkäjänteinen kehitystyömme on saamamme tilauksen myötä nyt palkittu. Wello Pingviinin avulla tuotettu sähkö on jo erittäin kilpailukykyistä verrattuna merelle rakennettuun tuulivoimaan ja sarjatuotannon myötä tavoittelemme vielä 50 % kustannusleikkausta, sanoo Heikki Paakkinen, Wellon toimitusjohtaja ja perustaja.

Veden pinnalla kelluva Wello Pingviini ottaa talteen aaltojen kineettisen energian ja muuntaa sen päästöttömäksi sähköksi. Laitteen liikkuvat osat eivät ole kosketuksessa meriveden kanssa ja sen huoltotarpeet ovat vähäiset. Laitetta voidaan seurata ja säätää tarvittaessa etäyhteyden avulla.

Wello Pingviinit eivät tuota visuaalista tai melusaastetta ja niitä voidaan käyttää lähes kaikilla valtamerten rannikkoalueilla.

Indonesiaa ympäröivän valtameren aaltoenergiapotentiaali on suuruudeltaan yli 17 GW, eikä sitä ole vielä lainkaan hyödynnetty. Yhteistyö Wellon kanssa on meille strategisesti merkittävää ja tavoitteenamme on mukaanpääsy valtavalle aaltoenergian sähkömarkkinalle, Komang Agus Pribadiana, President Manager, GEU toteaa.

Suomalainen aaltoenergiapuisto Balille – Täysin päästötöntä sähköä
Siirry sivun alkuun