Susi kävi metsästyskoiran kimppuun – Metsästäjän varoituslaukaus osui

Kuusamon Kivenlahdessa perjantaina aamupäivällä susi oli käynyt metsällä metsästyskoiran kimppuun, jolloin metsästäjä oli yrittänyt huutamalla ja huomiota herättämällä lopettaa suden hyökkäyksen.Susi ei ollut irtautunut koiran kimpusta, vaan oli kiinnittänyt huomionsa metsästäjään käyttäytyen uhkaavasti muun muassa alkamalla murisemaan.

Metsästäjä koki tilanteen uhkaavaksi ja päätti ampua varoituslaukauksen suden viereen. Susi liikahti sen verran, että laukaus saattoi osua. Susi poistui paikalta ja jäljistä päätellen oli loukkaantunut.

Paikalle tullut poliisin ja rajavartioston partio jatkoivat suden paikantamista vaikea kulkuisessa maastossa. Jäljet johtivat Tolvantielle, josta Kuusamon riistahoitoyhdistyksen suurriistavirka-apu ryhmä jatkoi suden etsintää. Illalla klo 21 aikaan ryhmä tavoitti loukkaantuneen suden ja lopetti sen.

Poliisi teki lopettamispäätöksen, koska kyseessä oli loukkaantunut eläin, jonka hengissä pitäminen olisi ilmeisesti ollut julmuutta sitä kohtaan. Lisäksi kyseesä oli loukkaantunut petoeläin, jonka käyttäytymisestä ihmisen kohtaamistilanteessa ei voida sukea pois sitä mahdollisuutta, ettei se aiheuttaisi vaaraa ihmisten hengelle ja terveydelle.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa