Tuhannet tilanneet ”ilmaisia” sukkia tai partakoneenteriä – Perintätoimisto karhuaa saatavia jopa oikeudessa

Suomessa kuluttajille on myyty puhelimitse ilmaisia sukkia, partakoneenteriä ja vitamiinivalmisteita tuotepakkauksia, jonka tilaus on kuitenkin kuluttajan yllätykseksi muuttunut maksulliseksi jatkotilaukseksi.Westerfield AG ja MMBG AG (Media Marketing Business Group) ovat myös lähettäneet kuluttajille maksullisia tuotteita, vaikka kuluttaja ei olisikaan suostunut väitettyyn tilaukseen. Koska asiakaspalvelu ei ole toiminut, tilauksia ei ole voinut peruuttaa, vaikka kuluttajilla olisi lain ja sopimuksen perusteella ollut siihen oikeus.

Kuluttajaviranomaiset ovat saaneet vuodesta 2012 lähtien yli 4 000 ilmoitusta, jotka koskevat Westerfieldin ja MMBG:n tuotteiden harhaanjohtavaa markkinointia ja puutteellista asiakaspalvelua.

Perintäyhtiö Alektum Oy perii nyt jopa oikeusteitse Westerfieldin ja MMBG:n saatavia omissa nimissään. Kuluttaja-asiamies avustaa parhaillaan useita kuluttajia oikeudessa. Riitautusten jälkeen useita kanteita on joko peruutettu tai hylätty.

Kilpailu- ja kuluttajaviraston toimintaohjeet kuluttajille

Jos saat Alektumilta Westerfieldin ja MMBG:n tuotteiden tilaukseen perustuvan maksuvaatimuksen ja jos katsot vaatimuksen perusteettomaksi, toimi seuraavasti:

1. Vastusta vaatimusta ja esitä sille perustelut. Esimerkiksi: ”Vastustan vaatimustanne. En ole tehnyt vaatimuksenne mukaista tilausta ” tai ” Vastustan vaatimustanne. En ole pystynyt käyttämään sopimukseen kuuluvaa peruutusoikeuttani myyjän asiakaspalvelun toimimattomuuden vuoksi. Tämän vuoksi ette voi vedota sopimukseen.” Lähetä vastaus Alektumille.

2. Jos perintä jatkuu velan kiistämisestä huolimatta, vaadi Alektumia toimittamaan sinulle tilausta osoittava puhelinnauhoite. Pyydä Alektumia keskeyttämään perintä, kunnes nauhoite on toimitettu.

3. Jos et saa Alektumilta nauhoitetta tai jos nauhoite ei osoita tilauksen syntyneen ja perintä jatkuu, ota yhteyttä kuluttajaneuvontaan. Käänny kuluttajaneuvonnan puoleen myös siinä tapauksessa, että Alektum uhkaa oikeudellisilla toimilla tai saat haasteen käräjäoikeudesta. Pyydä käräjäoikeudelta vastausajan pidennystä tilanteen selvittämisen ajaksi.

4. Dokumentoi kaikki velkojalle tekemäsi ja velkojalta saamasi yhteydenotot. Säilytä sähköpostit ja kirjaa puheluiden päivämäärät, osapuolet ja aihe. Nauhoita puhelusi, jos mahdollista.

Tuhannet tilanneet ”ilmaisia” sukkia tai partakoneenteriä – Perintätoimisto karhuaa saatavia jopa oikeudessa
Siirry sivun alkuun