Upea taideteos keskellä merta – Harmajan majakka sai Suomi 100 -valaistuksen

Finnpilot kunnioittaa Suomi 100 –juhlaa valaisemalla Harmajan majakan taideteokseksi viikoksi. Toinen tunnus näkyy etelään Helsingin rannoille ja toinen merelle päin tervehdyksenä kaikille merellä kulkeville ja matkustaville.

Harmajan luotsiasema on ensimmäinen asutus, jonka laivat ohittavat matkallaan Kustaanmiekan salmen kautta Helsinkiin. Tämä antaa meille hienon mahdollisuuden tervehtiä 100-vuotiaaseen Suomeen saapumassa olevia laivoja, toteaa Finnpilotin kuljetusjohtaja Aki Marjasvaara.

Valoteoksen toteutuksesta vastaavan Revoltti Experiencen luova johtaja Mika Haikonen painottaa, että Harmajan valoteos tulee olemaan alttiina arvaamattomille sääoloille, joten laitteiden on oltava todella kestäviä ja luotettavia.

Olemme olleet monessa mukana, mutta tällaista valaistusta emme mekään ole koskaan vielä ole toteuttaneet.3,6 km Suomenlinnan eteläpuolella sijaitsevalla Harmajan saarella on ollut majakka ja luotsiasema jo 1800-luvulta lähtien ja pooki jo 1500-luvulla.

Harmajan majakka ja Suomenlinnan kirkontorni ovat linjamerkkejä, joiden avulla merenkulkijat ovat koko Suomen itsenäisyyden ajan ottaneet ulkomereltä turvallisen suunnan kohti Helsinkiä.

Upea taideteos keskellä merta – Harmajan majakka sai Suomi 100 -valaistuksen
Siirry sivun alkuun