32,40 euroa päivässä – Moni työtön ei tiedä tästä avustuksesta

Paljon puhuttu laki työttömyysturvan aktiivimallista tuli voimaan 1.1.2018. Työttömän työnhakijan on 65 työttömyysetuuden maksupäivän tarkastelujakson aikana täytettävä aktiivisuusedellytys tai etuus pienenee seuraavan 65 maksupäivän ajaksi 4,65 prosenttia.Kela muistuttaa nyt vähän tunnetusta liikkuvuusavustuksesta, joka auttaa aktiivisuusedellytysten täyttämisessä.

Liikkuvuusavustusta voidaan maksaa, jos työttömyysetuuden saaja ottaa vastaan vähintään 2 kuukautta kestävän työsuhteisen työn, jossa päivittäinen työmatka kestää yli 3 tuntia (osa-aikatyössä 2 tuntia). Osa-aikatyössä avustuksen saa vain toteutuneilta eli tehdyiltä työpäiviltä.

Jos työn vastaanottaminen edellyttää kouluttautumista, liikkuvuusavustusta voidaan maksaa myös koulutuksen ajalta, kunhan tuen muut ehdot täyttyvät.

Liikkuvuusavustuksessa on 3 kuukauden takautuva hakuaika. Avustuksen voi saada korotettuna, jos tuen saajalla on alaikäisiä lapsia. Tällöin korotus on työttömyysetuuden lapsikorotuksen suuruinen. Korotuksen voi saada myös, jos työ- tai koulutusmatka on erityisen pitkä (yli 200 km), jolloin korotus on 4,74 e/pv.

Liikkuvuusavustus on peruspäivärahan suuruinen (32,40 e/pv). Sitä maksetaan enintään 5 päivältä viikossa.

32,40 euroa päivässä – Moni työtön ei tiedä tästä avustuksesta
Siirry sivun alkuun