Perheenisä tienaa yli 110 000 euroa vuodessa – ”Rahat eivät meinaa riittää elämiseen”

Viisikymppinen Matti kertoo Ilta-Sanomille olevansa näennäisesti rikas. Matti tienasi vuonna 2016 hieman yli 110 000 euroa.Matti työskenteli 15 vuotta sitten kännykkäteollisuuden alihankkijalla. Nelilapsiselle perheelle rakennettiin omakotitalo. Vaimo hoiti lapsia kotona sekä Suomessa että ulkomailla.

Kännykkäteollisuus romahti ja perhe putosi tyhjän päälle. Matti sai tulotasoltaan alempaa työtä, mutta palkkataso ei ole riittävä elättämään perhettä. Lapsia hoitanut vaimo ei ole päässyt takaisin työelämään.

Matti jäi työttömäksi reilu viisi vuotta sitten ja perusti toiminimen. Yrittäjä hän huomasi, että verotus vie täysin tulon. Nykyään Matti pyörittää yritystä päivätyön sivussa, jotta perhe pysyy hengissä.

Kuvioon tulivat mukaan matkakulut ja kahden asumisen kulut. Ne söivät ansiotyöstä tullutta hyötyä. Siksi toimeentuloa oli pakko tukea jatkuvalla yrittämisellä siinä rinnalla.

Nykyisin Matti työskentelee teknisten alojen myyntitehtävissä, jossa tulot ovat 100 000–150 000 euron välillä vuosittain.

Ei tunnu siltä, että olen hyvätuloinen. Tuntuu, että olen hyvä ja tunnollinen veronmaksaja ja siinä mielessä hyvä yhteiskunnan jäsen, että painan kahta työtä yhtä aikaa. Saan olla todella onnellinen siitä, että perhe on pysynyt kasassa ja terveenä.

Matista tuntuu, että yhteiskunta rokottaa toisia ankarammin kuin toisia. Tämän hetken tilanne ei neljän aikuistuvan lapsen isästä tunnu reilulta.

Perheenisä tienaa yli 110 000 euroa vuodessa – ”Rahat eivät meinaa riittää elämiseen”

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun