Siirry sisältöön

Vanhemmat pitivät 13 lastaan vankina vuosia – Naapurit eivät aavistaneet mitään

Kaliforniassa Perrisin kaupungissa on paljastunut järkyttävä tapaus, jossa syvästi uskonnollisen pariskunnan epäillään pitäneen vankina 13 lastaan.

Toivoisin että voisin selittää teille tämän, sanoi Riversiden piirikunnan poliisin edustaja Greg Fellows.

57-vuotias David ja 49-vuotias Louise Turpin pitivät 13 lastaan, iältään 2–29 vuotta keskiluokkaisella esikaupunkialueella sijaitsevassa talossa. Kolme lapsista oli kahlittu huonekaluihin, kaikki olivat aliravittuja.

Turpinit pitivät lapsilleen tiukkaa Raamattu-painotteista kotikoulua. Facebook-kuvien mukaan he esittivät onnellista ja matkustelevaa perhettä. Naapuritkaan eivät olleet aavistaneet mitään.

Perheen toiminta tuli poliisin tietoon, kun 17-vuotias tyttö pakeni ikkunasta ulos. Tyttö oli löytänyt kotoaan suljetun kännykän, jolla soitti hätänumeroon.Aliravitulla tytöllä oli mukanaan myös valokuvia ”karmeassa” kunnossa olevasta kodista. Paikalle mennyttä poliisia oli vastassa vanhemmat, jotka eivät näyttäneet ymmärtävän lainkaan, mistä heitä epäillään.

Jos voitte kuvitella 17-vuotiaan, joka näyttää 10-vuotiaalta, kahlittuna sänkyyn, aliravittuna ja siitä seuranneita vammoja – kutsuisin sitä kidutukseksi. Tämän nuoren tytön rohkeus ansaitsee tunnustuksen. Hänen pakonsa paikalta auttoi saamaan apua, Greg Fellows sanoo.

Turpineja syytetään muun muassa kidutuksesta ja lasten laiminlyönneistä. He eivät ole osanneet vastata viranomaisten kysymyksiin. He esiintyvät oikeudessa torstaina.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.