Yli 145 000 kotitaloutta kierrätti kinkunrasvansa ja teki hyvää – ”Tämä on todellinen joulun ihme”

Yli 145 000 kotitaloutta osallistui Kinkkutemppuun, jossa kerättiin joulukinkkujen paistinrasvoja. Kampanjan tavoitteena on havainnollistaa kuluttajille kiertotalouden mahdollisuuksia ja samalla tehdä hyvää.Paistinrasvoista valmistetaan uusiutuvaa dieseliä. Tämänvuotisesta rasvamäärästä valmistetulla polttoaineella ajaisi arviolta 14 kertaa maapallon ympäri.

Kinkkutempun tavoitteena oli kerätä 100 000 suomalaiskodin kinkun paistinrasvat uusiokäyttöön, mutta tavoite ylittyi reilusti ja lopullinen osallistujamäärä oli runsaat 145 000 kotitaloutta. Kerätyn rasvan määrä miltei nelinkertaistui viime vuodesta runsaaseen 44 000 kiloon.

Tämä on todellinen joulun ihme! Osasimme odottaa innokasta osallistumista, mutta 145 000 kotitaloutta voidaan kutsua jo melkeinpä kansanliikkeeksi. Suuri kiitos kaikille suomalaisille, jotka omalla toiminnallaan halusivat tehdä niin ympäristölle, viemäriputkistoille kuin toisille ihmisille hyvää. Vastaavanlainen temppu ei olisi mahdollista missään muualla, riemuitsee Kemianteollisuus ry:n valmiuspäällikkö Petri Ahola-Luttila.

Neste valmistaa joulukinkuista saadusta paistinrasvasta Neste MY uusiutuvaa dieseliä, joka vähentää polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 %.

Kinkkutemppu-kampanjan tuotot lahjoitetaan vähävaraisten lapsiperheiden tukemiseen Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry:n kautta. Keräystavoitteeksi asetettu 100 000 kotitaloutta ylittyi hienosti, mikä tarkoittaa 25 000 euron lahjoitusta hyväntekeväisyyteen.

Kinkkutemppu-kampanjan vilkkaimmat keräyskohteet:
1. K-Citymarket Salo, keräysmäärä 1700 kg.
2. K-Citymarket Forssa, keräysmäärä 1400 kg.
3. K-Citymarket Rovaniemi, K-Citymarket Rauma, K-Citymarket Lappeenranta ja K-Citymarket Imatra jakavat kolmannen sijan 1100 kg keräysmäärällä.

Yli 145 000 kotitaloutta kierrätti kinkunrasvansa ja teki hyvää – ”Tämä on todellinen joulun ihme”
Siirry sivun alkuun