Siirry sisältöön

Mies puhui valepoliisin kanssa kaksi tuntia – Huomasi myöhemmin rahaa kadonneen tileiltään

Salolainen mieshenkilö sai lauantaina puhelinsoiton tuntemattomasta numerosta kotiinsa. Soittaja esitti olevansa poliisi ja kertonut, että miehen tililtä ollaan viemässä rahaa ja tätä varten poliisi tarvitsee miehen verkkopankin tunnukset.Puhelu oli kestänyt kaksi tuntia ja samaan aikaan miehen puhelimeen oli tullut tuntemattomasta numerosta tekstiviestejä. Mies ei osannut epäillä soiton todenperäisyyttä. Soittaja oli saanut miehen pankkitunnukset, avainluvut että salasanat.

Mies huomasi myöhemmin, että hänen tileiltään oli siirretty rahaa pois.

Poliisi pyytää ihmisiä muistamaan, että älä koskaan anna kenellekään kyselijälle pankkitunnuksiasi tai tunnuslukujasi, ei vaikka kysyjä kertoisi olevansa poliisi. Oikea poliisi ei milloinkaan kysy niitä ihmisltä puhelimitse tai millään muullakaan keinoin.

Rikosta tutkitaan nimikkeellä petos ja virkavallan anastus.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.