Siirry sisältöön

Lidl alkaa ensimmäisenä Suomessa seurata kalojensa kylmäketjua älytarroilla

Lidlin omien merkkien kaloihin tulee pian älytarroja, joiden avulla voi varmistua tuotteiden katkeamattomasta kylmäketjusta. Älytarrat parantavat tuoteturvallisuutta ja tekevät kylmäketjun varmistamisesta entistä läpinäkyvämpää ja helpompaa.

Äly sukeltaa Lidl-myymälöissä nyt kylmäaltaisiin. Avuksi tulee EAN- eli viivakoodin viereen asetettava pieni nestettä sisältävä tarra, joka reagoi lämpötilan muutokseen. Mikäli kylmäsäilytettävä tuote on liian kauan lämpimässä, neste laajenee EAN-koodin päälle.

– Näin viivakoodista tulee kassalaitteillemme lukukelvoton. Kassa ei siis hyväksy myytäväksi tuotetta, jonka kylmäketju on katkennut, Lidlin osto-osaston johtaja Thomas Heinrichs havainnollistaa.

Lidl on ensimmäinen suomalainen toimija, joka on ottanut älytarrat käyttöön kalatuotteissaan. Teknologian älytarroille tarjoaa ruotsalainen Tempix. Heinrichs kertoo, että Lidl haluaa näin sekä lisätä tuoteturvallisuutta että tehdä kylmäketjusta entistä helpommin seurattavan.

– Pakattu kala on varmempi valinta kuin kalatiskistä ostettu, sillä pakkauksessa kala on suojassa epäpuhtauksilta ja viimeinen käyttöpäivä aina selkeästi merkitty. Älytarran avulla kuluttaja voi nyt lisäksi varmistua siitä, että kylmäketju todella on katkeamaton, Heinrichs kertoo.

Älytarran tunnistaa Kylmää kyytiä -merkistä

Lidlin oman Isokari-merkin tuoreet lohifileet ovat ensimmäisiä tuotteita, joista Tempixin älytarrat jo löytyvät. Seuravaksi tarran saavat Isokari-savulohifileet ja kevään aikana myös Isokari-graavilohipakkaukset.

– Tavoitteenamme on, että suurimmasta osasta Isokari-merkin kalatuotteita löytyisi älytarra tämän vuoden loppuun mennessä.

Asiakkaat tunnistavat ensimmäiset pienellä Tempix-älytarralla varustetut tuotteet paitsi pienestä lisätarrasta EAN-koodin kyljessä, myös näkyvämmästä Kylmää kyytiä kalallesi -merkistä.

– Älytarrat ovat vasta alkua ja tulevaisuudessa ruokakaupoissa tullaan varmasti näkemään lisää asiakkaita hyödyttäviä älyratkaisuja, jatkaa Heinrichs.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.