Siirry sisältöön

Rekka-auton kuljettajalta löydettiin elektroninen ajopiirturin manipulointilaite

Länsi-Uudenmaan poliisin partio pysäytti illalla 28.3.2018 Turunväylällä tarkastusta varten Moldovalaisen rekan, jonka tarkastuksessa ilmeni, että kuljettajalla oli käytössä elektroninen ajopiirturin manipulointilaite.Laite oli piilotettu kojelaudan sisälle ja kytketty digitaaliseen ajopiirturiin. Kuljettajalla oli kaukosäädin, jolla hän sai kytkettyä digipiirturin tallentamaan lepoa myös ajon aikana ja näin hän pystyi rikkomaan ajo- ja lepoaikasäännöksiä.

Mainitunlaista manipulointilaitetta käytettäessä myös ajoneuvon abs-jarrut eivät toimi siten kuin niiden pitäisi toimia. Kuljettaja sai 40 päiväsakkoa, hänen matkansa keskeytettiin ja hänet määrättiin välittömästi ajokieltoon.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.