Siirry sisältöön

Väärin ymmärretyt porkkanat herättivät keskustelua

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira varoitti viime viikolla, että talven yli varastoiduista kotimaisista porkkanoista voi saada Y. pseudotuberculosis-bakteerin, joka on aiheuttanut laajoja ruokamyrkytysepidemioita.Varoitus keräsi eniten lukukertoja viikon aikana julkaistuista jutuista. Monet juttua Facekin puolella kommentoineet tulkitsivat tämän niin, että porkkanoita ei saisi syödä ollenkaan. Jutussahan ei niin tosiaankaan lukenut vaan, että oikein käsiteltynä tuoreet kasvikset ovat turvallisia käyttää.

Pelkän otsikon perusteella ei kannattaisi tulkita liikaa asiasta tai ainakaan mennä juttua kommentoimaan. Monen mielestä jo jutun otsikossa pitäisi mainita koko sisältö. Kyseisessä otsikossa: "Kotimaisissa porkkanoissa ruokamyrkytysvaara – Evira: Bakteeri aiheuttanut laajoja epidemioita" kerrottiin jo paljon. Vähän pitää kuitenkin jättää hämäräksi, jotta lukija päätyy sivustolle asti. Tätä hommaa ei ole mielekästä tehdä, jos kävijöitä sivustolla on pari päivässä.

Mitä sitten itse varoitukseen tulee niin se on ihan aiheellinen. Monelta unohtuu se, että itselleen itsestään selvä asia ei sitä välttämättä ole kaikille. Jos tällä varoituksella vältytään edes muutamalta sairastumiselta tai joku edes oppii jotain, niin se on hieno asia

Muista pestä porkkanasi, myös ne valmiiksi huuhdeltuina myytävät.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.