”Koko kylä lähti mukaan” – Parikkalalainen R-kioski lahjoitti nuorten lentopallojoukkueelle 1 000 euroa

Parikkalassa Parikkalantie 12:ssa sijaitseva R-kioski lahjoitti Parikkalan urheilijoiden junioreiden lentopallojoukkueelle 1 000 euroa toiminnan tukemiseen. Lahjoitus on osa R-kioskin maaliskuussa alkanutta yhteiskuntavastuuohjelmaa, jossa paikalliset R-kioskit ympäri Suomen tukevat lähialueen toimijaa ja sen kautta koko yhteisöä.

– Saimme idean tukea nuoria lentopalloilijoita siitä, että kioskillamme käy asiakkaina paljon lentopallojoukkueeseen kuuluvien nuorien vanhempia. Kerroin heille R-kioskin kampanjasta, jossa on mahdollisuus kerätä rahaa paikalliselle hyväntekeväisyyskohteelle, ja he innostuivat asiasta kovasti, kertoo Parikkalantien R-kioskin kauppias Virpi Kosonen.

Osana R-kioski tekee hyvää -ohjelmaa joka toinen kuukausi kahdeksan R-kioskin kauppiasta saa tuhat euroa lahjoitettavaksi valitsemalleen kohteelle. Yhteensä R-kioski lahjoittaa kuluvan vuoden aikana 40 000 euroa eri hyväntekeväisyyskohteille ympäri Suomen.– Mielestäni oli erityisen hienoa, että saimme tukea paikallista hyväntekeväisyyskohdetta. Pienessä pitäjässä kaikki näkevät heti, minne raha oikeasti menee. Asiakkaillamme oli mahdollisuus osallistua keräykseen ostamalla R-kioskin välipaloja, ja koko kyläyhteisö lähtikin innolla mukaan. Sydäntäni lämmitti, kun eräskin isoäiti tuli kioskille kysymään, että täälläkö niitä lentopalloilijoiden munkkeja myydään, Kosonen nauraa.

Parikkalan urheilijoiden junioreiden lentopallojoukkueenlisäksi tukea saa seitsemän muuta lasten ja nuorten liikuntaan sekä vapaa-aikaan keskittynyttä toimijaa eri puolilta Suomea. Vapaa-ajan harrastusryhmien lisäksi tuen saajiksi on ehdotettu vanhustyön ja eläinsuojelun parissa toimivia tahoja.

R-kioskin asiakkailla on myös mahdollisuus kantaa kortensa kekoon oman paikkakunnan hyväntekeväisyyskohteen tukemisessa.

– Lahjoitamme jokaisesta myydystä hot dogista 5 senttiä paikallisille hyväntekeväisyyskohteille lyhentämättömänä. Nyt on siis mahdollisuus nautiskella nakkisämpylöistä hyvällä omallatunnolla, kertoo R-kioskin toimitusjohtaja Teemu Rissanen.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.