Musti ja Mirri tarjoaa palkallisen hoitovapaan lemmikin hankkiville työntekijöilleen

Suomen suurin eläintarvikkeiden erikoisketju Musti ja Mirri tarjoaa jatkossa työntekijöilleen mahdollisuuden palkalliseen kolmen päivän vapaaseen uuden koiran- tai kissanpennun liittyessä perheeseen. Pentuvapaa käynnistyy 1. kesäkuuta alkaen.

Meille lemmikit ovat ykkössijalla kaikessa, mitä teemme – siksi pentuvapaa oli luonnollinen seuraava askel toimintamme kehittämisessä. Lemmikin hankkiminen on suuri elämänmuutos. Haluamme tukea työntekijöidemme ensihetkiä uuden perheenjäsenen kanssa ja varmistaa, että kaikilla osapuolilla on mahdollisuus nauttia ensimmäisistä yhteisistä päivistä täysillä, kertoo Musti Groupin Suomen maajohtaja Juhana Lamberg.Jopa 90 prosenttia yrityksen 800 työntekijästä odottaakin myös kotona vähintään yksi lemmikkieläin.

Kun uusi perheenjäsen tassuttelee taloon, on edessä runsaasti totuttelemista niin pienelle pennulle kuin perheen ihmisjäsenillekin. Pennun ensimmäiset päivät uudessa kodissa ovat tutkitusti sen kehityksen kannalta monin tavoin keskeisintä aikaa. Lauman muodostuminen ja pennun tottuminen uuteen ympäristöön vaativat yhdessäoloa.

Aluksi yhdessäolo saattaa pennun tarpeista riippuen olla hyvinkin kiinteää, ja huonosti nukutut yöt tulevat monille tuoreille lemmikkivanhemmille tutuiksi. Pentu tarvitsee osakseen ehdotonta huomiota ja rakkautta. Eläimen tarpeiden huomioiminen sekä yhteinen aika tehostavat pennun oppimista, auttavat luottamuksen rakentumisessa ja vähentävät käytöshäiriöitä tulevaisuudessa, Lamberg jatkaa.

Pentuvapaan ansiosta Mustin ja Mirrin työntekijät voivat yhdistää työn ja vapaa-ajan aiempaa saumattomammin, edesauttaen näin pennun lisäksi myös muiden perheenjäsenten hyvinvointia. Musti Groupin markkinointijohtaja Henri Mäkinen haluaa haastaa työnantajat alasta riippumatta harkitsemaan pentuvapaan mahdollisuutta omassa työyhteisössään.

Pienen pennun sosialisointia ja kouluttamista ei voi jättää iltoihin ja viikonloppuihin. Uudessa kodissa pentu on epävarma, eikä osaa täysin toimia ilman emon ja sisarusten antamaa turvaa. Jos lemmikki jätetään yksin liian pitkäksi aikaa, se kyllä löytää muuta tekemistä, sanoo Mäkinen.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.