Palolaitoksen vakava varoitus: Älä koskaan jätä vesipulloa autoon

Yhdysvaltain Oklahoman Midwest Cityn palolaitos varoittaa autoilijoita siitä, että mitä autoon unohdettu vesipullo voi saada aikaan.Auton sisällä lämpötila voi kesällä nousta hetkessä tukahduttavan kuumaksi. Tämän takia varoitetaan jättämästä lemmikkejä ja pieniä lapsia yksin autoon.

Palolaitos teki testin, jossa jätettiin läpinäkyvä vesipullo autoon aurinkoisena kesäpäivänä. Pullo sai aikaan jopa 120-asteisen polttavan säteen. Eli pullo saa pahimmassa tapauksessa sytytettyä tulipalon auton sisällä.

Auringonvalo taittuu veden täyttämän pullon kautta ja muuttuu suurennuslasin tapaan polttavaksi säteeksi. Valo käyttää nestettä ja kirkasta materiaalia hyväkseen ja voi tämän jälkeen sytyttää autosi sisätilat vaikka tuleen, kertoo palomies David Richardson KFOR -kanavalle.

Sähköteknikko Dioni Amuchastegu puolestaan on kokenut sen, että voi syttyä tuleen vesipullon takia.

Söin aikaisen lounaan ja istuskelin autossani, kun huomasin silmäkulmassani savua. Käännyin ympäri ja näin, kuinka auringonvalo heijastui vesipullon läpi ja se oli sytyttänyt penkkini tuleen, hän kertoo.

Palolaitoksen vakava varoitus: Älä koskaan jätä vesipulloa autoon
Siirry sivun alkuun