Pyhäinpäivänä muistot edesmenneissä läheisissä

Tänään lauantaina vietetään perinteistä Pyhäinpäivää, joka on kristillinen pyhimysten, marttyyrien ja vainajien muistopäivä. Pyhäinpäivää vietetään Suomessa välille 31.10.–6.11. osuvana lauantaina.Monet vievät perinteisesti pyhäinpäivänä hautausmaalle läheisten haudoille kynttilöitä. Jotenkin en itse tuosta perinteistä niin välitä, sillä keskuudestamme poistuneet ovat mielestäni aivan muualla. Hautausmaalla on vain heidän maalliset jäännökset. Toisekseen läheisten ihmisten haudat eivät ole kovin lähellä.

Jokaisen meistä läheisen ja tärkeän ihmisen menettäneen mieleen nousee varmasti tänään paljon muistoja heistä. Itsellä pyörii mielessä muistoja äidistä ja veljestä. Molempien kuolemista on kulunut jo useita vuosia, mutta onneksi muistot säilyvät aina mukanamme.

Muutenkin tämä pimeä vuodenaika on tunteita herättävä niin kuin aiemmin kirjoitinkin. Seitsemän vuotta sitten äiti oli heikossa kunnossa ja menehtyi marraskuun puolivälissä.

Vakavan sairauden kanssa elävälle kuolema on kuitenkin tavallaan aina lähellä. Varsinaista kuolemanpelkoa minulla ei ole, mutta haluaisin kuitenkin tehdä jotain sellaista, että minusta jäisi ihmisten mieleen muutakin kuin blogi.

Tässä hiukan minun ajatuksia pyhäinpäivästä. Mitä ajatuksia pyhäinpäivä herättää sinussa?

Pöydällä kynttilä, enkeli ja lintu.

Pyhäinpäivänä muistot edesmenneissä läheisissä

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun