Uudet Muumit ja muut YLE Areena katseluvinkit

Lähinnä Netflixiä viimeiset vuodet katsoneena YLE Areena on jäänyt vähemmälle huomiolle. Viime aikoina sen katselukerrat ovat lisääntyneet huomattavasti, sillä katsomisen arvoista ohjelmaa on alkanut löytyä.

Aloitetaan ohjelmasta, johon kaikilta tuntuu löytyvän mielipide eli uudet Muumit. Tänään maanantaina Areenassa alkoi 13-osainen Muumilaakso-animaatiosarja, jossa rakastetut muumit nähdään ensimmäistä kertaa 3D-animaatiohahmoina.

Ne alkuperäiset Muumit kuuluivat lapsuuteeni ja aluksi idea uudesta versiosta tuntui todella väärältä. Ensimmäisen jakson myötä mielipide muuttui, sillä sarja vaikuttaa hyvältä. Ehkä kannattaisi lopettaa vanhoihin vertaaminen.

Brittidraamaa

Vuosina 1992–2009 tehty televisiodraamasarja Sydämen asialla starttasi myös Areenassa. Sarja kertoo Aidensfieldin pienestä kylästä ja sen läheisen pikkukaupungin Ashlfordlyn poliisiasemasta.

Hercule Poirot on kaikkien tuntema belgialaisetsivä, joka esiintyy englantilaiskirjailija Agatha Christien teoksissa. Poirot ratkaisee rikoksia etenkin psykologian avulla.

Sarja on pyörinyt Areenassa jo jonkin aikaa ja lähes kaksikymmentä jaksoa on ehtinyt jo poistua. Vielä kuitenkin katsottavaa riittää hurjasti.

Areena tarjoaa uutta kotimaista

Neliosainen sarja M/S Romantic on sekoitus koomista draamaa ja komediaa. Sarja kertoo siitä, että mitä kaikkea voi tapahtua yhden illan, yön ja aamun aikana Helsingin ja Tukholman välisellä risteilyaluksella.

Yleensä en kauheasti välitä vastaavista sarjoista, mutta tämä kertoi täydellisen tarkasti mitä meistä suomalaisista kuoriutuu vastaavissa tilanteissa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.