Tuttu ja turvallinen HP Pavilion G62-A17

Nyt on ollut noin kuukauden verran käytössä tämä uusi Hewlett-Packard Pavilion G62-A17 kannettava tietokone, jonka hinta oli 599 euroa. Kannettava vaikutti heti aluksi oikein hyvältä ja sitä se on edelleenkin. Voin kyllä todeta, että hintaansa nähden kone on oikein hyvä. 

Kannettavan Altec Lansing -kauittimet ovat paremmat kuin neljässä edellisessä omistamassani koneessa. Musiikin saa soimaan sopivan kovasti ja äänenlaatu ei huonone täysilläkään kuunnellessa. Täydellisen sävelkorvan omaava tietenkin valittaisi, mutta minulle tämä riittää oikein hyvin.

Painoa kannettavalla on vain 2,2 kilogrammaa ja se kuulostaa oikein hyvältä. Omassa käytössäni painolla ei ole oikeastaan mitään väliä, koska kannettavaa en kuljettele missään mukana. Enkä kyllä itse sitä kantaisikaan. Mutta jos siihen olisi tarvetta niin mitä kevyempi, sen parempi tietenkin.

Kannettavasta on jätetty pois oikean reunan numeronäppäimistö ja sen myötä koneen oma hiiri on aivan keskellä. Se helpottaa koneen käyttämistä paljon, kun siihen saan kädet paremmin. Viimeinen perustelu kuulostaa aika pöljältä, mutta käytössäni sillä on iso merkitys. Tuossa Acerissa hiiri on aika reunalla.

Hiiressä on pinta, josta saa hyvän otteen. Silti sormi liukuu siinä oikein hyvin.

Normaalissa käytössä akku kesti noin kaksi tuntia ja se oli kai ihan hyvä tällä varustuksella olevassa kannettavassa. En kyllä ole kovinkaan tietoinen kannettavien akunkestoista, kun se ei itselle ole koskaan ollut mitenkään tärkeä asia.

Kannettavassa on kaksiytiminen 2,1 GHz AMD Athlon II P320 -suoritin ja 4 Gt keskusmuistia. Tämä takaa sujuvan työskentelyn, vaikka taustalla olisi avoinna paljon sovelluksia. Alla olevassa kuvassa näkyy suoritinkäyttö ja muisti.

Kannettavan hyviin puoliin kuuluu myös se, että kone ei kuumene oikeastaa yhtään vaikka olisi päällä puolikin vuorokautta. Tuo edellinen Acerin kannettava kuumeni paljon myös ulk0kuorista, eikä siihen auttanut edes alle laitettava jäähdytinalusta.

Ulkokuori on tyylikkään harmaaUlkokuori on tyylikkään harmaa.

Tuo latausjohdon paikka ja pistokkeen muoto mietityttää vähän. Edellisestä omistamastani HP:sta nimittäin tuo vääntyi ja lopulta ei pystynyt enää lataamaan. Acerissa pistoke on L-kirjaimen muotoinen, eli paljon parempi.

Tekniset tiedot

 • Windows 7 Home Premium (64-bittinen)
 • Kahden ytimen AMD Athlon II P320 -prosessori
 • 4 Gt:n DDR3 -keskusmuisti
 • 320 Gt SATA-kiintolevy
 • ATI Mobility Radeon HD 545 -näytönohjain
 • 15.6 tuuman HD LED -laajakuvanäyttö, resoluutio 1366 x 768
 • Altec Lansing -kauittimet
 • 3x USB 2.0, 1x HDMI-liitin
 • Virtalähde: 90W virtalähde, 6-kennoinen litium-ioniakku
 • Mitat (L x S x K): 37,4 x 24,6 x 3,18/3,68 cm
 • Paino: 2,2 kg

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa