Meidän kahden jouluaaton tunnelmat

Joulu alkaa olla monen mielestä ohi vaikka oikeasti se alkoi vasta tänään. Tai joidenkin mielestä joulu on oikeasti juhannuksen tienoilla. Kaikesta huolimatta nyt kerron hieman meidän joulusta.

Vuosi sitten kokeiltiin, että miltä tuntuu viettää joulua hotellissa. Valmiiseen ruokapöytään on toki mukava mennä, mutta jotenkin joulusta puuttui jotain. Mukaan mahtui myös jotain ihme vääntöä. Viime vuodesta viisastuneena nyt vietettiin jouluaatto sekä päivä kotona.

Jouluaattona piti aloittaa heti aamusta jouluruokien maistelu, kun aamupalaksi oli gluteeniton karjalanpiirakka kylmäsavulohella. Piirakat valmistettiin itse ja lohi oli Lidlistä.

Aattona katsottiin perinteiseen tapaan alkuperäinen Lumiukko animaatio. Molemmille meistä tuon animaation katsominen on ollut perinne lapsuudesta saakka. Tuon jälkeen katsoin vielä joulurauhan julistuksen.

Yksi monista syistä joulun paremmuuteen kotona liittyy ruokaan. Ennen joulua on mukava ahertaa keittiössä ja jouluna nauttia itse tehtyjä herkkuja. Tässä kuvia joulun menusta.

Minun annos.

Maijun annos.

Bataattilaatikkoa vuokassa.

Piirakoita lautasella.

Mangosilliä purkeissa.

Olin ollut kuluneen vuoden aikana ilmeisesti tosi kiltti, sillä joulupukki toi monta lahjaa. Sain muun muassa lahjakortin, jolla saan ostaa kaksitoista kebab-annosta. Sain myös uuden SaiPan pelipaidan omalla nimellä. Viimeisessä kuvassa on joululahjaksi saamamme uusi jouluvalo. Joulukuusi meillä on hyvin pieni niin kuin kuvasta näkee.

Kasa joululahjoja.

Kebab lahjakortti.

Paita edestä.

Paita takaa.

Joulukoristeita lahjaksi.

Syömisen lisäksi ollaan katsottu elokuvia kuten Disneyn klassikko Kaunotar ja Hirviö. Kyllä se vaan tuo alkuperäinen animoitu versio on paras. Mitä muuten jouluna tehtiinkään ennen Netflixiä ja muita vastaavia palveluita?

Tämmöinen jouluaatto ja joululahjat oli tällä kertaa. Hyvää joulun jatkoa!

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Comments are closed.