Joulua 2019 vietettiin meillä näin

Joulua on vietetty tällä viikolla, kuten monet ovat varmaan huomanneet sen. Nyt on siis aika julkaista juttua siitä, että miten tämä joulu on kulunut täällä suunnalla.
Olin ilmeisesti ollut kuluneen vuoden aikana hyvin kiltti tai sitten tontut eivät ole nähneet kaikkea. Tänäkään vuonna joulupukki ei tuonut yhtään risua. Lahjaksi sain muun muassa SaiPa paidan ja Disney viltin Nalle Puh kuviolla.

SaiPa paita ja Disney viltti.

Maijun uusi Pullip nukke.
Maijun uusi Pullip nukke.

Taannoisella Helsingin reissulla päivitin Instagram kuvapalvelua muutaman kerran puhelimella ja huomasin, että se on paljon kätevämpää niin. Siitä asti olen suunnitellut ostavan uuden puhelimen, jossa on parempi kamera. Tuon pukki oli kuullut ja sain ostoa varten Gigantin lahjakortin.

Nyt on siis etsinnässä uusi kohtuuhintainen eli noin 300 euron hintainen puhelin, jossa on hyvä kamera. Nokia 7.2 oli jo harkinnassa, mutta arvostelut kertoivat sen vanhahtavasta prosessorista. Vinkkejä paremmasta vaihtoehdosta otetaan siis vastaan.

Joulupäivänä käytiin kyläilemässä siskon perheen luona. Lapset tuovat jouluun omanlaisensa tunnelman, kun usko joulupukkiin on niin vahva. Lapset esittelivät saamiaan joululahjoja ja pelattiin heidän kanssaan Muumi Choco peliä. Lisäksi syötiin oikein hyvin maistuvaa jouluruokaa.

Maiju ja joulukuusi.

Pelataan lasten kanssa.

Jouluna nautimme niin perinteisiä kuin uudempiakin ruokia. Kinkkua ostin ensimmäisen kerran moneen vuoteen. Ei tuo kaupan valmiiksi paistettu ja siivutettu kinkku mitään parasta ole, mutta menee se hyvin sinapin kanssa.

Joulupöydästä löytyi perinteisiä ruokia, kuten terva graavattua lohta, rosollia, gluteenittomia karjalanpiirakoita. Valmistin myös Maijun lapsuudesta tuttua lohipateeta. Lisäksi uudemmista suosikeista pöydästä löytyi bataattilaatikkoa.

Hyvää jouluruokaa.

Ilman tähteitä ei tästäkään joulusta valitettavasti selvitty. Se pitää hyvittää ympäristölle tilaamalla ylijäämä ruokaa enemmän Matsmart verkkokaupasta.

Ilman näitä ei tule joulua

Jouluna on aivan pakko katsoa ainakin kaksi ohjelmaa, jotka ovat joulupukki ja noitarumpu sekä lumiukko. Etenkään ilman lapsuudesta tuttua jälkimmäistä ohjelmaa ei joulua voi tulla. Lumiukko on piirretty aivan uskomattoman hyvin, ei sitä voi kuin ihailla vuodesta toiseen.

Näin joulu kului meidän suunnalla tällä kertaa ilman mitään suurempaa kohellusta. Otettiin hyvin rauhallisesti ja nautittiin toistemme seurasta.

Joulua odotellessa.Miten sinun vuosikymmenen viimeinen joulu kului? Olitko ollut kiltti ja saitko mitä lahjoja? Kaikesta huolimatta täytyy muistaa, että tärkeintä joulussa on kuitenkin se yhdessä olo ja se, ettei kukaan jäisi yksin.

Hyvää joulua toivotin tällä kortilla.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa