Valot sammuvat kello 20.30

WWF:n Earth Hour pimentää lauantaina 23.3.2012 kello 20.30–21.30 jo seitsemättä kertaa maapalloa, kun ihmiset sammuttavat valonsa ilmaistakseen huolensa ympäristön tilasta. Suomessa Earth Hour -tapahtumaan on  ilmoittautunut yli 40 kuntaa ja yli 12 000 yksityishenkilöä.

Ilmastonmuutos huolestuttaa ihmisiä ympäri maailman ja WWF on luonut konkreettisen tavan tuoda huolen ilmi: sammuttamalla valot tunniksi. Earth Hour kokoaa maailman ainutlaatuisella tavalla yhteen, kertoo WWF Suomen ilmastovastaava Hanna-Liisa Kangas.

Helsingissä valot sammuvat mm. Tasavallan Presidentin Kansliasta, Stadionin tornista, Suomen Kansallisteatterista sekä Finlandia-talon tornista. Tampereella Näsinneulan ulkoilmatasanteen valot sekä julkisivuvalot pimenevät, Kuopiossa sammutetaan valot Puijon tornista ja Kemissä Lumilinnasta.

Kiina

Earth Hour inspiroi ihmisiä järjestämään erilaisia tapahtumia. Mukana on muun muassa hohtobiljardia, kynttiläuinteja, otsalamppupingisturnaus, lähiruokaa, häitä, rukous- ja hartaushetkiä. Katso lisää täältä.

Earth Hour  laajeni viime vuonna valottomasta tunnista konkreettisiksi ilmastoteoiksi. Suomessa tämä toteutettiin WWF:n Tunnista Teko -kampanjan avulla, jota varten WWF selvitti suomalaisen kuluttajan hiilijalanjälkeen eniten vaikuttavat teot asumisen, liikkumisen ja ruoan osalta.

Hiilijalanjälkeä voi pienentää tehokkaasti esimerkiksi vähentämällä ruokajätteen määrää kotonaan, parantamalla kotinsa energiatehokkuutta ja vähentämällä yksityisautoilua etätyöskentelyn avulla.

Tänä vuonna Earth Hour rakentuu I Will If You Will ‑haastekampanjan ympärille. Esimerkkkksi muusikko Samae Koskinen haastaa ihmiset suosimaan kasvisruokaa ja kokeilemaan, miltä elämä maistuisi kasvissyöjänä. Jos ihmiset tarttuvat haasteeseen, Samae lupaa kohdata pelkonsa ja hypätä Riihimäen uimalan hyppytornista.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa