Mökin vaihtoa useaan otteeseen ja muuta kivaa koettiin reissussa

Viime viikkoisen reissun bloggauksen toinen osa on valmis. Torstai-iltana siirryin laivalta Rastila Camping Helsinkiin, joka on 4-tähden leirintäalue. Siellä minua odottikin jo sisko perheineen.

Katariina keinuu innoissaan.
Hurja vaaauhti

Rastilassa seurasi mahtava mökin vaihto ruljanssi. Varatusta mökistä loppui nimittäin lämmin vesi illalla ja jouduimme siirtymään toiseen mökkiin. Oli aika kivaa pakata ja purkaa kaikki matkatavarat uudelleen.

Odotan lähtöä toiseen mökkiin.
Kohta mennään…

Perjantai alkoi ihanasti, kun Katariina tuli herättämään kummia. Seuraavaksi tie vei Rastilan kartanoon seitsemän euron aamiaiselle, joka oli kyllä hintansa arvoinen.

Eeropekka, Katariina ja hanhet.
Eeropekka, Katariina ja hanhet.
Pettyneet metsästäjät.
Ei saatu yhtään kiinni…

Seuraavaksi reissu sai taas uuden käänteen, kun edellisenä iltana käyttöön saamamme mökki piti luovuttaa pois. Se nimittäin oli varattu toisille asiakkaille iltapäivästä alkaen. Nyt päästiin saunalliseen mökkiin, jossa asui mukavia mauriaisia.

Kuva mökin keittiöstä.
Tilava ja valoisa mökki.

Lopulta puoliltapäivin reissumme jatkui metrolla, sekä raitiovaunulla kohti Linnanmäkeä. Selkää särki ja vettä satoi, joten fiilis oli hiukan maassa. Merimaailma Sea Life:ssa olo kuitenkin parani ja fiilis samalla koheni.

Kala ui akvaariossa.
Se on kala.

Lintsiltä meno jatkui yhteen reissun tärkeimmistä kohteista, eli Suomen suurimpaan gourmetruokafestivaaliin, Taste of Helsinkiin. Kansalaistorin puistossa järjestetyssä tapahtumassa oli mukana 12 upeaa ravintolaa.

Paljon kansaa syömässä.
Porukkaa riitti kylmästä huolimatta.
Kuva pääruoasta.
Pääruokana siis possua.

Alkuruokana nautin Rørvikin lohta ja Merimaskun uutta perunaa. Vaikka raaka kala ei oikein nappaa, niin tämä oli hyvää. Pääruokana söin Rypsipossun välikyljystä ja Malmgårdin ohraa. Oli kyllä mureaa lihaa ja ihanan rasvaista. Jälkiruokana nautin paahdettua valkosuklaata, mansikkaa ja sitruunaverbenaserbettia.

Kaksi ensimmäistä ruokaa olivat yhdellä Michelin-tähdellä palkitun Ravintola Olon valmistamia. Helsingin keskustassa sijaitsevan Olon keittiö edustaa uutta pohjoismaista keittiösuuntausta.

Ihana jälkkäri oli puolestaan turkulaisen Ravintola Smörin menusta. Smör tarjoaa skandinaavistyylistä valmistettua ruokaa. Raaka-aineet hankitaan mahdollisuuksien mukaan lähitoimittajilta. Ainoastaan kylmä sää saa miinuksen tapahtumalle.

Jälkkärissä ei ollut ketsuppia ja sinappia.
Jälkkärissä ei ollut ketsuppia ja sinappia.

Loppuilta vietettiin sitten yhdessä mökillä, jota ei enää tarvinnut edes vaihtaa. Lauantain kotimatka sujui myös mielenkiintoisissa merkeissä, kun juna oli täynnä etenkin lastenrattaita.

Päällimmäisenä jäi reissusta mieleen tuo mökkien vaihto. Ei  ollut kovin kivaa muuttaa noin montaa kertaa pienen lapsen ja minun apuvälineiden kanssa. Muuten viimeinen reissu sinkkuna toi voimaa. 😉

Lue myös:

Risteilemässä Silja Europalla, Suvi Teräsniskan keikalla

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa