Cheek olympiastadionilla, sekä muut Helsingin kokemukset

Kesän viimeinen reissu kohdistui Helsinkiin, jossa ohjelmassa oli muun muassa Cheekin konsertti olympiastadionilla. Tuon konsertin myötä Cheek jäi pitkälle keikkatauolle.

Reissun kaksi ensimmäistä yötä vietimme Scandic Grand Marina -hotellissa Katajanokalla. Hotelli ei ollut kovinkaan ihmeellinen esteettömyyden kannalta. Invahuone oli turhan pieni kahdelle sähköpyörätuolille, yhdellekkään en suosittelisi. Tuolla hinnalla odottaisi parempaa. Muuten hotelli oli hyvä ja upealla historiallisella paikalla.

Ensimmäisenä iltana kävimme syömässä kreikkalaisessa El Greco -ravintolassa Ludviginkadulla. Emme oikein osaanneet valita mitä söisimme, joten tarjoilija ehdotti lautasta, jossa oli paljon erilaisia ruokalajeja. Ruoka oli todella maittavaa, mieleen jäi etenkin melitzanosalata eli munakoisosalaatti. Kallis, mutta todella tasokas ravintola.

Maittavia alkuruokia kuten juustoja ja oliiveja.
Maittavia alkuruokia kuten juustoja ja oliiveja.
Pääruokana lammasmakkaraa, kasviksia...
Pääruokana lammasmakkaraa, kasviksia…

Ennen Cheekin keikkaa kävimme syömässä Colorado-ravintolassa Kampissa. Itse söin siellä porsaan läpimureaa baby back -kylkiriviä, green slawta ja grillattua maissia, jotka maistuivat todella hyvin. Suurten annosten jälkeen jaksoi hyvin viettää loppuillan Olympiastadionilla. Maijulle maistui fajitakset grillatuilla jättiravunpyrstöillä.

Fajitas!

Possu!

Cheekin keikka oli aivan mahtava spektaakkeli, joka oli todella upea nähdä paikan päällä. Upeat tulishowt, mahtavat esiintyjät ja rakkaan seura loivat upean illan. Toivottavasti ura jatkuu tämänkin jälkeen. Kuvien lisäksi tarjolla on video.

Upeat valoshowt.

Myö käsikädessä.

Kännyköiden valot loistavat.
Kännyköiden valot loistavat.
Juhlia ja ystävyyttä teemana.
Juhlia ja ystävyyttä teemana.
Lavalla Cheek, Elastinen, Illi, Spekti ja Uniikki.
Lavalla Cheek, Elastinen, Illi, Spekti ja Uniikki.

Sunnuntaina edessä oli hotellin vaihto, kun siirryimme Cumulus Hakaniemeen. Vaihto johtui siitä, että reissumme pidentyi erään toisen projektin myötä. Iltapäivällä kävimme metrolla ostoksilla ja syömässä Itäkeskuksessa. Kiinalainen ravintola Royal Palace oli suuri pettymys. Olin muuten ensimmäistä kertaa syömässä kiinalaisessa.

Kiina!

Maanantaina vuorostaan kävimme katselemassa ihania kaloja Sea Lifessa. Aivan upea matkailukohde on tuo kyseinen paikka. Olimme rauskujen ruokinnan aikaan paikalla, hauska oli nähdä tuokin. Esteettömyyskin on otettu hyvin huomioon tuolla.

Rauskujen ruokinta.
Rauskujen ruokinta.

Sammakko

IMG_3890

Loppumatkasta voi kertoa, että käytiin syömässä hotellin vieressä sijaitsevassa Ympyrätalon Rossossa. Maiju söi pizzaa ja minä ylikypsää nautaa. Jälkiruokana nautittu panna cotta oli pettymys entiseen nähden.

Rosson antipastoja lämpöisellä piccolopizzapohjalla.
Rosson antipastoja lämpöisellä piccolopizzapohjalla.
Pepperonia, vuohenjuustoa, punajuurilohkoja, paholaisenhilloa, yrttejä, pinjansiemeniä, tomaattikastiketta ja juustoa.
Pepperonia, vuohenjuustoa, punajuurilohkoja, paholaisenhilloa, yrttejä, pinjansiemeniä, tomaattikastiketta ja juustoa.
Ylikypsää mureaa naudanlihaa, gorgonzolakastiketta, Rosson peperonataa, parmesaania, pestoa ja lohkoperunoita
Ylikypsää mureaa naudanlihaa, gorgonzolakastiketta, Rosson peperonataa, parmesaania, pestoa ja lohkoperunoita
Vaniljainen kermavanukas mansikka-, suklaa- tai kinuskikastikkeella
Vaniljainen kermavanukas mansikka-, suklaa- tai kinuskikastikkeella

Cumulus Hakaniemen invahuone saa ison plussan, sillä huone oli todella tilava. Kahden sähköpyörätuolin kanssa toimiminen oli todella helppoa. Liian pieni hissi ja aamiainen saa miinuksen.

Ostettiin Hakaniemen hallista mausteita.
Ostettiin Hakaniemen hallista mausteita.

Reissu meni hyvin ja kotiin palasimme väsyneinä. Paljon uusia kokemuksia tuli koettua tälläkin kertaa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa