Puhu tai kärsi

Minä osaan puhua (yllätys, yllätys) joidenkin mielestä välillä jopa liikaakin, mutta vain tietyistä asioista. Toisille toki enemmän ja toisille vähemmän.Jotkut asiat vain tuntuu helpommalta pitää omassa päässä. Se tietenkin luo elämään omia vaikeuksia, kun ei muut ihmiset ole mitään selvännäkijöitä. Etenkin parisuhteeseen, työnantajuuteen ja jopa terveyteen liittyvät asiat vaativat minulta ponnisteluja.

Viime vuosina olen kuitenkin kehittynyt tämän asian suhteen, pakonkin edessä. Toimiva parisuhde vaatii puhetta tuntemuksistaan ja tunteistaan. Avustajien työnantajuus vaatii avoimuutta sekä puhetta vaikeistakin asioista. Omaan kehoon liittyvistä asioista ei tiedä kukaan muu kuin minä its, mutta sekin pitää osata kertoa ulospäin. Tämän suhteen olen asioita salannut, kun on ollut vaikea puhua.

On siis ollut aika ottaa itseään kiinni niskasta, että oma elämä on saanut positiivista nostetta. Kiitos kuuluu ihmisille, jotka ovat ”painostaneet” puhumaan, mutta toisaalta myös ymmärtäneet jäyhää miestä. Paljon on kuitenkin vielä opittavaa asian suhteen.

Oletko Sinä kokenut elämässäsi vastaavia ongelmia? Oletko päässyt niistä eroon? Avaudu nyt kommenttikenttään asiasta.

IMG_0149

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa