Suomalainen eläkeläisten e-urheilujoukkue Grey Gunners voitti Ruotsissa ja kannustaa muitakin pelaamaan

Lenovon suomalaisesta eläkeläisten e-urheilujoukkueesta Grey Gunnersista on tullut suosittu vain kahdessa kuukaudessa sen luomisesta huhtikuussa. Tähän mennessä joukkue on pelannut kaksi ottelua, joissa sen tulokset ovat ylittäneet odotukset.Joukkue edustaa aidosti Lenovon ajamia arvoja: osallisuutta, monimuotoisuutta sekä kaikenikäisille ja kaikille sukupuolille avoimia mahdollisuuksia. Joukkueen jäsenet ovat innostuneita poikkeuksellisesta matkasta e-urheilun parissa, ja jokainen haluaa jatkaa taitojensa kehittämistä ja pysyä mukana pelissä.

Tämä on ollut fantastinen ja sataprosenttisen positiivinen matka, joka huipentui Dreamhackissä. Odotan innolla jatkoa pelaamisen ja e-urheilun maailmassa. Suurin asia minulle ja muille on ollut se, kuinka sosiaalinen tämä maailma on ja miten olemme saaneet mahdollisuuden saada uusia ystäviä. Olemme valmiita ottamaan vastaan uusia haasteita, sanoo Ulla “General Ulla” Ström, 70.

Joukkue on jo saanut kutsuja pelata nuorempia joukkueita vastaan CS:GO eli Counter Strike: Global Offensive -peliä. Lisäksi käynnissä on keskusteluja uusien seniorijoukkueiden perustamiseksi muissa maissa.

Suosittelen pelaamista muillekin senioreille. Kaikki uuden oppiminen pitää mielen virkeänä, ja peli ylläpitää nopeaa reagointikykyä, joka on todella tärkeää minkä ikäiselle hyvänsä. On ollut hieno kokemus nähdä omien ja tiimin taitojen kehittyminen, sanoo Markku “Mac 10” Puska, 73.

Isoja edistysaskelia Battle of the Nordicsista Rematch of the Centuryyn

Grey Gunnersien pelitaidot ottivat suuren harppauksen sen jälkeen, kun se oli kärsinyt tappion ensimmäisessä ottelussaan ruotsalaista Silver Snipersiä vastaan 19. toukokuuta. Tämän Battle of the Nordics -ottelun vieraat voittivat 16–12. Lenovo muodosti maailman ensimmäisen eläkeläisten e-urheilujoukkueen Silver Snipersin vuoden 2017 lopussa.

Rematch of the Century -uusintaottelua edeltävän kuukauden aikana Grey Gunnersin valmentaja Otto Takala loi joukkueelle pelikirjan ja yhteisen strategian sekä harjoitutti liikkumistaitoja.

Pelaajat osoittivat suurta nälkää oppia niin yksilöinä kuin joukkueena. Tiimi liimautui yhteen, ja he tekivät jopa erinomaisia analyysejä paremmista, vaihtoehtoisista tavoista voittaa, kertoo Otto Takala, joka tunnetaan pelaajanimellään ’defcon’ ja entisenä Suomen e-urheilumaajoukkueen valmentajana.

Viime sunnuntain ottelu Dreamhack-pelitapahtumassa Ruotsissa oli suuri elämys, kun joukkue pelasi suuren harrastajayleisön edessä. Grey Gunners piti tiukasti kiinni pelistrategiastaan, voitti erän toisensa jälkeen ja koko ottelun ylivoimaisesti lukemin 16–1. Suorana lähetyksenä esitetyn videostriimin maailmanlaajuinen yleisö kehui ottelua hienoksi viihteeksi ja jopa parhaaksi CS:GO-otteluksi pitkään aikaan!

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa