Piristävä palaute, pakkasta sekä L.O.L. -palloja – Näin vuosi lähti käyntiin

Vuoden 2019 ensimmäinen viikko alkaa olla jo ohi eli on aika käydä läpi kuluneen talvisen viikon tapahtumat täällä blogissa.

Vuosi vaihtui tällä viikolla, ehkä uusi vuosi on edes hieman parempi kuin edellisen vuoden loppu. Toivossa on hyvä elää, sanoi lapamato ja kuoli. Meidän vuosi vaihtui ilman mitään suurempia erikoisuuksia. Illalla katsottiin Netflixiä, kun YLEn vuosi vaihtuu lähetys oli todella surkea.

Kuluneen viikon aikana ulkoilut ovat jääneet normaaliakin vähemmälle, kun ilmat eivät ole oikein suosineet. On ollut vuorotellen järkyttävää lumipyryä ja heti perään kovia pakkasia. Jälkimmäinen on mahdollistanut upeiden aurinkoisten kuvien ottamisen parvekkeelta ja ikkunoista.

Aurinko paistoi huuruisiin laseihin.

Stitch roikkuu lyhdyssä.

Huuruinen maisema.

Valoa ja varjoja.

Autot parkkipaikalla.

Viikon pakollinen ruokaan liittyvä kuva on tietenkin mukana raportissa. Perjantaina oli pizza päivä, kun valmistettiin itse kinkku-pepperonipizzaa. Pizzapohja oli maidoton, gluteeniton sekä hiivaton. Täytteenä oli aiemmin mainittujen lisäksi tomaatteja, ananasta sekä paljon juustoa.

Kävimme lauantaina pitkästä aikaa Prismassa ostoksilla, sillä vaihtelu virkistää. Tarkasti hintoja seuraavana olen huomannut, että laktoositon ruokakerma on reilusti edullisempaa kuin muissa kaupoissa. Tuli sitten ostettua niitä lavallinen.

Pizzaa uunipellillä.

Paljon ruokakermaa.

L.O.L. yllätyspallot ovat tällä hetkellä suuressa suosiossa. Nimensä mukaisesti palloissa olevista kerroksista kuorimalla paljastuu osa osalta sisällä oleva yllätysvauvanukke tarvikkeineen. Maiju on viime aikoina ostellut palloja, sillä nuket ovat hyviä asukkaita nukkekotiin.

Nämä on lol palloja.

Kettu ja palloista tulleet nuket.

Piristävä palaute

Sain perjantaina oikein mukavaa ja innostavaa palautetta paikallisen sanomalehden Itä-Savon lukijan lyhyet palstalla. Erään lukijan lähettämässä viestissä luki seuraavasti:

Kiitos savonlinnalainen Pietari Ahtiainen vertaistuesta ja hyvistä ohjeista, joita olen saanut blokistasi. Olet hyväsydäminen ja viisas ihminen. | Helmi

Oikein paljon kiitoksia tämän viestin lähettäjälle. Tämmöinen piristää mieltä todella paljon ja tietää tehneensä jotain hyödyllistä täällä internetissä.

Piristävä palaute.

Viikko oli siis aika normaali talvinen ajanjakso, kun ei ulos voinut kauheasti lähteä. Täytyykin yrittää pitää itsensä kevääseen asti järjissään tavalla tai toisella. Siihen ongelmaan auttaa paljon matkakuume, joka kohosi tällä viikolla pitkästä aikaa. Vielä pitäisi se kohde vain keksiä ja toteuttaa matka.

Lopuksi haluaisin myös tietää, että miten juuri Sinä vietit vuoden vaihteen? Entäpä miten kulunut viikko on mennyt?

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.