Nenäpäivä on jälleen täällä, Pietar.in myös mukana

Suomessa vietetään Nenäpäivää kuudetta kertaa 17.10. – 9.11. välisenä aikana. Kampanjaa käydään maaotteluhengessä, sillä Britit keräsivät vuonna 2011 viisi kertaa enemmän henkeä kohti kuin me ja nyt meidän suomalaisten on kiriä brittien etumatkaa umpeen.

Nenäpäivässä on mukana uusia kasvoja, jotka innostavat keräämään rahaa. Yksi uusi tapa osallistua keräykseen on pukeutua Nenäpäivän uuteen design t-paitaan, joita myydään 29 euron hintaan Ivana Helsingin liikkeessä sekä Nenäpäivä.fi:n verkkokaupassa.

T-paidan takana ovat suomalaiset huippunimet: suunnittelija Paola Suhonen, valokuvaaja Jere Hietala ja rock-ikoni Michael Monroe.  Briteissä Stella McCartney ja Vivienne Westwood ovat suunnitelleet Red Nose Daylle omat paitansa.

Paola Suhonen kertoo, että häntä Nenäpäivässä kiinnosti sen mielenkiintoinen ja luova konsepti yhdistää populaarikulttuuria ja hyväntekeväisyyttä. Michael Monroe taas toteaa, että hän nauttii saadessaan käyttää julkisuuttaan hyvän asian puolesta.

Kaikenlainen hyväntekeväisyys on aina ollut lähellä sydäntäni ja julkisuuden henkilönä tunnen sen suorastaan vastuukseni. Siitäkin syystä lähden ilomielin tukemaan Nenäpäivää ja toivon, että muutkin lähtevät mukaan tähän hauskaan, mutta erittäin tärkeään ja hyödylliseen hyväntekeväisyyskampanjaan.

Nenäpäivälle reseptejä on kehittänyt huippukokki Tomi Björck. Aasialaishenkisillä resepteillä syntyvät vaikka päivälliset, joiden tavoite on, että vieraat lahjoittavat Nenäpäivä-keräykseen tuliaisten sijaan.

Lasten ja nuorten tukeminen on tärkeää, riippumatta siitä, missä he asuvat. Nuoria pitää kannustaa toteuttamaan unelmiaan! Ylipäätään toivon, että ihmiset osaisivat ajatella positiivisesti ja iloita tavallisesta arjesta.

Confettin järjestämässä kakkukisassa bloggaajat voivat leipoa oman Nenäpäivä-kakkunsa ja lähettää kakun kuvan. Tomi Björckin isännöimä raati valitsee voittajan heti maistelun jälkeen. Kakkuja voi ihailla myös Confettin tiimisivuilla Nenäpäivä.fi.ssä. Kisa käynnistyy 18.10. ja päättyy 31.10.

Olen perustanut Nenäpäivä kerräykseen tiimin Pietar.in. Tiimin kautta voi kuka tahansa tehdä nenäpäivälahjoituksia verkkopankilla tai tekstaamalla NP 100466 numeroon 16499. Keräykseen pääset tästä.

Kerätyt varat käytetään lasten auttamiseen Afrikassa ja Etelä-Aasiassa.  Keräystuotto käytetään lasten koulutukseen, perheiden ja yhteisöjen vahvistamiseen sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa