MOT: Hoidon ylituomarit, juttua sairaudestani

YLEn MOT esitti maanantaina Hoidon ylituomarit -ohjelman. Ohjelmassa käsiteltiin terveydenhuollon niukkenevia varoja, jotka ajavat yhä hankalampiin valintoihin.On valittava ketä hoidetaan ja miten, kun rahaa ei riitä kaikkeen. Tätä priorisointia tarkasteltiin neljän Duchennen lihasdystrofiaa sairastavan henkilön valossa.

Myös minä sairastan Duchennen lihasdystrofiaa ja useat ohjelman tarinat olivat tuttuja. On hienoa, että nämä asiat nostetaan esille.

Me olemme järkeviä, hyvin avun kanssa kotona toimeen tulevia nuoria ihmisiä. On siis aivan järjen vastaista, että osa yritetään mielivaltaisesti sulkea laitokseen tai jopa kieltää hengityskonehoito.

Kannattaa ehdottomasti katsoa kyseinen ohjelma YLE Areenasta.

Maiju virkkasi pipon.
Maiju virkkasi pipon.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa