”Ai juoko vammasetkin viinaa?” – Iskelmä viikonloppu

Savonlinnassa järjestettiin Iskelmä viikonloppu pääsiäisenä. Pietar.in oli tietenkin paikalla bloggaamassa. Tässä meidän yhteinen kirjoitus tapahtumasta.

Lauantai

Pietaria oli pyydetty livebloggaamaan Iskelmäviikonloppu-tapahtumaan Savonlinnan jäähalliin, jonne lähdimmekin jo ajoissa lauantaina. Saapuessamme paikalle nimiemme piti olla listalla sovitusti, mutta järjestysmies joutuikin soittamaan järjestäjälle, että saiko meidät nyt päästää sisälle ilman lippuja, kun nimiä ei listalta löytynytkään.

Hetken päästä pääsimmekin siirtymään sisätiloihin, jossa kohtasimme uuden ongelman. Tapahtuman lava oli rakennettu jäähallin kaukalon paikalle, joka sijaitsi lattiasta korkeammalla tasolla. Tasolle ei ollut minkäänlaista luiskaa, ja ainoa kiertotie ylös oli paitamyynti-kojun peittämä. Odottelimme sitten jonkun aikaa että paikalle saatiin puinen levy hoitamaan rampin virkaa.

PistePiste aloitti esiintymisen ja mie tykkäsin kovasti! Lavalla oli varmasti tosi kylmää, mutta sitä ei kyllä läsnäolevasta tunnelmasta huomannut. En ollut kuullut paljoa tämän esiintyjän biisejä, joten sinänsä oli ihan hienoa kuulla jotain uutta.
IMG_1044

Jesse Kaikuranta oli seuraava esiintyjä, ja hoiti osuutensa varmoin ottein, upea ääni ei kyllä hirveää lavashowta vaatinutkaan. Antti Railio ja Stig olivatkin sitten ihan jotain muuta, kummankin esitys sai yleisön mukaan aivan eri tavalla. Maiju tapasi Stigin vielä takahuoneessa ja toki piti nimmarikin mieheltä pyydystää. Antti Railiokin tuli juttelemaan tosi reippaasti, isot pisteet käytöksestä hänelle!
IMG_1099

IMG_1115

IMG_1185

Eka päivä oli siis järjestelyjen puolesta pettymys, mutta ilta parani kyllä huomattavasti kun näki hyviä esiintyjiä ja nautti hyvästä seurasta. SubWay kutsui lopuksi syömään, vaikka ei kovin esteetön olekkaan. Poliisi auttoi meidät sisälle ja Maijun avustaja sai sen aikaa pitää kädessä hänen 30cm pitkää patonkiaan.

Sunnuntai

Lähdettiin matkaan niin, että kerettiin juuri saapua paikalle kun Arttu Wiskari aloitteli omaa keikkaansa. Tässä kohtaa on pakko kehua Maijun sähkäriä (joka varmaan hajoaa kehumisen jälkeen), jonka kätevän hissitoiminnon avulla hän näki paljon paremmin ihmisten seasta vaikka rynnittiinkin eturiviin, kuin ihan matalalta. Arttu veti muutamia tuttuja biisejä, ja itse kyllä yllätyin positiivisesti koko esityksestä. Uusikin materiaali vaikutti hyvältä.
IMG_1535

Arttu haluttiin tietenkin tavata, joten ”tunkeuduttiin” sitten takahuoneeseen. Arttu vanhana tuttuna jaksoi jutella mukavia ja tulla kuvaankin. Hän on muuten ostanut mökkitontin täältä päin.
IMG_1590

Seuraavana esiintynyt Ressu ja Jussi herätti yleisön pomppimaan sekä tanssimaan mukana.

Lauri Tähkä sai energisellä esiintymisellä yleisön sekoamaan lopullisesti. Esiintymisen aikana kuultiin erään sankarin suusta illan paras kommentti: ”Ai juoko vammasetkin viinaa?”. Lauri Tähkältä käytiin nimmarit hakemassa. Esiintyminen oli mahtavaa, mutta ei kuuntelijoiden kohtelu. Aika huonon kuvan jätti itsestään, neste on tainut hieman nousta.
IMG_1702

Tympeä Olli Lindholm ja Yö esiintyivät lopuksi. Teknisten murheiden vuoksi esitys alkoi myöhässä ja jäi hyvin laimeaksi, ei oikein sytyttänyt.
IMG_1766

IMG_1729

Toisena päivänä järjestelyt toimivat kehuttavan hyvin. Luiska sekä nimet löytyivät helposti. Ei voi kuin kehua ja toivoa, että jatkossakin nähdään vastaavaa Savonlinnassa. Yleisökin löyti sunnuntaina paikalle reippaasti. Kiitos Timo ja kumppanit

Created with flickr slideshow.

Vastaa