"Ai juoko vammasetkin viinaa?" - Iskelmä viikonloppu - Pietar.in
Siirry sisältöön

”Ai juoko vammasetkin viinaa?” – Iskelmä viikonloppu

Savonlinnassa järjestettiin Iskelmä viikonloppu pääsiäisenä. Pietar.in oli tietenkin paikalla bloggaamassa. Tässä meidän yhteinen kirjoitus tapahtumasta.

Lauantai

Pietaria oli pyydetty livebloggaamaan Iskelmäviikonloppu-tapahtumaan Savonlinnan jäähalliin, jonne lähdimmekin jo ajoissa lauantaina. Saapuessamme paikalle nimiemme piti olla listalla sovitusti, mutta järjestysmies joutuikin soittamaan järjestäjälle, että saiko meidät nyt päästää sisälle ilman lippuja, kun nimiä ei listalta löytynytkään.

Hetken päästä pääsimmekin siirtymään sisätiloihin, jossa kohtasimme uuden ongelman. Tapahtuman lava oli rakennettu jäähallin kaukalon paikalle, joka sijaitsi lattiasta korkeammalla tasolla. Tasolle ei ollut minkäänlaista luiskaa, ja ainoa kiertotie ylös oli paitamyynti-kojun peittämä. Odottelimme sitten jonkun aikaa että paikalle saatiin puinen levy hoitamaan rampin virkaa.

PistePiste aloitti esiintymisen ja mie tykkäsin kovasti! Lavalla oli varmasti tosi kylmää, mutta sitä ei kyllä läsnäolevasta tunnelmasta huomannut. En ollut kuullut paljoa tämän esiintyjän biisejä, joten sinänsä oli ihan hienoa kuulla jotain uutta.
IMG_1044

Jesse Kaikuranta oli seuraava esiintyjä, ja hoiti osuutensa varmoin ottein, upea ääni ei kyllä hirveää lavashowta vaatinutkaan. Antti Railio ja Stig olivatkin sitten ihan jotain muuta, kummankin esitys sai yleisön mukaan aivan eri tavalla. Maiju tapasi Stigin vielä takahuoneessa ja toki piti nimmarikin mieheltä pyydystää. Antti Railiokin tuli juttelemaan tosi reippaasti, isot pisteet käytöksestä hänelle!
IMG_1099

IMG_1115

IMG_1185

Eka päivä oli siis järjestelyjen puolesta pettymys, mutta ilta parani kyllä huomattavasti kun näki hyviä esiintyjiä ja nautti hyvästä seurasta. SubWay kutsui lopuksi syömään, vaikka ei kovin esteetön olekkaan. Poliisi auttoi meidät sisälle ja Maijun avustaja sai sen aikaa pitää kädessä hänen 30cm pitkää patonkiaan.

Sunnuntai

Lähdettiin matkaan niin, että kerettiin juuri saapua paikalle kun Arttu Wiskari aloitteli omaa keikkaansa. Tässä kohtaa on pakko kehua Maijun sähkäriä (joka varmaan hajoaa kehumisen jälkeen), jonka kätevän hissitoiminnon avulla hän näki paljon paremmin ihmisten seasta vaikka rynnittiinkin eturiviin, kuin ihan matalalta. Arttu veti muutamia tuttuja biisejä, ja itse kyllä yllätyin positiivisesti koko esityksestä. Uusikin materiaali vaikutti hyvältä.
IMG_1535

Arttu haluttiin tietenkin tavata, joten "tunkeuduttiin" sitten takahuoneeseen. Arttu vanhana tuttuna jaksoi jutella mukavia ja tulla kuvaankin. Hän on muuten ostanut mökkitontin täältä päin.
IMG_1590

Seuraavana esiintynyt Ressu ja Jussi herätti yleisön pomppimaan sekä tanssimaan mukana.

Lauri Tähkä sai energisellä esiintymisellä yleisön sekoamaan lopullisesti. Esiintymisen aikana kuultiin erään sankarin suusta illan paras kommentti: "Ai juoko vammasetkin viinaa?". Lauri Tähkältä käytiin nimmarit hakemassa. Esiintyminen oli mahtavaa, mutta ei kuuntelijoiden kohtelu. Aika huonon kuvan jätti itsestään, neste on tainut hieman nousta.
IMG_1702

Tympeä Olli Lindholm ja Yö esiintyivät lopuksi. Teknisten murheiden vuoksi esitys alkoi myöhässä ja jäi hyvin laimeaksi, ei oikein sytyttänyt.
IMG_1766

IMG_1729

Toisena päivänä järjestelyt toimivat kehuttavan hyvin. Luiska sekä nimet löytyivät helposti. Ei voi kuin kehua ja toivoa, että jatkossakin nähdään vastaavaa Savonlinnassa. Yleisökin löyti sunnuntaina paikalle reippaasti. Kiitos Timo ja kumppanit

Created with flickr slideshow.

14 thoughts on “”Ai juoko vammasetkin viinaa?” – Iskelmä viikonloppu

 1. ihmettelen

  Nyt haluaisin kyllä kuulla hieman perusteita väitteelle, että Laurilla olisi neste noussut hattuun?! Mies on palkittu Pro Iskelmä -palkinnolla mm. siitä syystä, että hän on aina aidosti läsnä faniensa seurassa ja ottaa heidät todella hyvin huomioon. Omien kokemuksieni perusteella tämä pitää todellakin paikkansa, hän on hyvin ystävällinen ja jaksaa aina kohdata faninsa vilpittömästi.

  Vastaa
  1. Heppis

   Ilmeisesti tämän blogin pitäjien ainoa mittari artistin mukavuudelle/pissapäisyydelle on se, kuinka paljon artisti jaksaa kannustaa, poseerata ja huomioida heitä itseään. Hassua, että täällä haluatte vammaisia kohdeltavan aivan kuten normaaleja ihmisiäkin, mutta erityisesti artistien, ja muidenkin, tulisi ottaa teidät huomioon, päästää takahuoneeseen, poseerata kanssanne ja arvostaa teitä, koska olette vammaisia.

   Vastaa
  2. Pietari

   No meille jäi todella huono kuva. Lauri tuli takahuoneesta, pyysi paperia, kirjotti nimmarin. Seuraavaksi kysyi kyllästyneellä äänellä: "ai kuvakin?". Tämän jälkeen kiitti ja lähti. Ehkäpä tuo olisi joidenkin mielestä ollut hyvin toimittu.

   Vastaa
   1. Keikkailija

    Ehkäpä myös esiintyjillä on kiire, kiire kotiin, seuraavalle keikalle tmv. Myös heillä on elämää keikkojen ulkopuolella. Kuvassa Laurilla on jo laukku selässä, selvästi lähdössä eteenpäin, ehkä aikataulu painaa päälle? Lisäksi takahuone on esiintyjien omaa aluetta, siksi ihmettelen miksi sinne päästetään väkeä.
    Lauri on yksi niitä harvoja artisteja jotka jaksaa aina huomioda faninsa, konserttisalikeikoilla hän jää jakamaan nimmareita niin kauaksi kuin siellä yksikin nimmarinpyytäjä on, välillä tähän on mennyt kolmekin tuntia. Todellakin olette saaneet väärän kuvan miehestä!

    Vastaa
    1. Pietari

     Kiertueen viimeinen keikka. Olisinkohan sen takia ollut takahuoneessa siksi, että olin paikalla bloggaamassa pyynnöstä. Mutta turhaan varmaan sanon mitään, kun tulkitaan se tarkoituksella väärin.

     Vastaa
   2. ihmettelen

    Kuvasta päätellen Laurilla on kova kiire seuraavaan paikkaan, kun hänellä on reppu selässä ja ulkovaatteet päällä. Tästä huolimatta hän on antanut nimmarit ja poseerannut kuvassa kanssanne, ei moinen ole mikään itsestäänselvyys kenenkään artistin kohdalla. En tiedä, mitä olisitte vielä vaatineet häneltä ollaksenne tyytyväisiä, mutta en minä ainakaan kehtaisi arvostella ketään noin lyhyen kohtaamisen perusteella tyypiksi, jolla on noussut neste hattuun.

    Vastaa
 2. Päivitysilmoitus: ”Pakotettiinko vammaiset kuuntelemaan iskelmää?” - Pietar.in

 3. PissaLauri

  Kyllä itseasiassa Laurilla on noussut nimenomaan se kultainen neste ihan hiuskarvoihin asti. t. Entinen fani

  Vastaa
 4. Heppis

  Hyvänen aika! Ilmeisesti tässä blogissa ei osata käsitellä minkäänlaista kritiikkiä. Kyllähäm ihminen voi olla kiertueen viimeisen keikan jälkeen todella kiireinen ja väsynyt, tai hänen yksityiselämässään meneillään jotain, ei kannata tehdä lyhyitä johtopäätöksiä ja tuomiota, hän edelleen kuitenkin malttoi antaa nimikirjoitukset ja tulla kuvaankin. Ps. Harva on kateellinen b-luokan suomalaisten iskelmätähtien tapaamisesta

  Vastaa
  1. Heppis

   Ettehän itsekään halua että teistä tehdään johtopäätöksiä vain ulkonäön, vamman tai lyhyen hetken perusteella. Ja sen jälkeen kirjoitetaan se vielä suht luettuun blogiin.

   Vastaa
 5. nyt oikeesti hei..

  Komppailen kyl Heppistä ja muita tässä. Tuo säälin kerjääminen julkkiksilta on noh, säälittävää. Sillä siitähän tos on kyse, jos ne yleisöstä poimii jatkuvasti juuri teidät kuviin. Eikä joku random liveblogaajan tehtävä todellakaan oo niin tärkeä et se mitenkään velvottais artisteja hengaa teidän kaa. Tää blogi on todella ärsyttävä koska te peräänkuulutatte normaalina kohtelemista niin kuin kuuluu, mut käytännössä aiheutatte juuri päinvastaisia mielikuvia.

  Vastaa
  1. Maiju

   Kiitos kommentista, ja kenenkään mielikuville me emme kyllä mahda mitään. Onneksi ei ole pakko lukea 🙂

   Vastaa

Vastaa

a