Pitkä viikonloppu Tallinnassa

Vietettiin usean tuhannen suomalaisturistin kanssa maaliskuun viimeinen viikonloppu Tallinnassa, jossa Haloo Helsinki esiintyi kaksi kertaa.

Lähdettiin matkaan perjantaina, kun VR vei aikataulun mukaisesti Helsinkiin. Rautatieaseman Hesburgerilla söin burger-salaatin, joka oli yllättävän maukas. Sitten siirryttiin taksilla odottamaan laivaa uuteen Länsiterminaaliin, joka tuntui hieman keskeneräiseltä. Isona plussana lyhyt matka laivalle ja sieltä pois.

Odotus halli oli avara.
Odotus halli oli avara.
Upeat maisemat.
Upeat maisemat.

Tallinnaan matkattiin Tallinkin uudella M/S Megastar -laivalla, jonka matka-aika on vain kaksi tuntia. Tuota laivaa oli hehkutettu paljon, etenkin kauppojen osalta. Eipä tuolla kuitenkaan muu kuin alkoholivalikoima ollut laajaa. En siis löytänyt aihetta hehkuttamiseen, sillä laiva ei paljoa eronnut edeltäjästään.

ae0665e7d072e4ea_org

Hotellina oli tällä kertaa sataman tuntumassa sijaitseva Euroopa. Meillä oli kuukausia sitten varattu invahuone, mutta se olikin annettu muille käyttöön. Asiaa pahoiteltiin kovasti ja hetken vääntämisen jälkeen alettiin etsiä hotellista meidän käyttöön soveltuvaa huonetta.

Lopulta meille tarjottiin sviittiä, joka oli tilava, mutta ei mikään paras mahdollinen apuvälineitä käyttävälle. Myöhemmin illalla paljastui, että nosturilla ei päässytkään nousemaan vuoteelle. Lopulta nukuin sitten kolme yötä varavuoteella. Aika mielenkiintoinen kokemus tuokin.

Huomenta!
Huomenta!

Ensimmäisenä iltana syötiin nälkäisenä hotellin omassa Olive-ravintolassa. Pekoniin käärityt kanavartaat, perunapiiras ja punakaalimuhennos oli valintani, joka maksoi 14 euroa. Hintaansa nähden hyvä annos, etenkin kun oli nälkä.

Hotellin aamiainen saa myös kehuja, sillä valikoima oli laaja ja ruoka laadukasta. Löytyi makkaroita, kalaa, pekonia, leikkeleitä, kasviksia… Jopa gluteenitonta leipää sai pyytämällä. Isona plussana, että aamiainen oli molempina viikonloppu päivänä 11 saakka tarjolla.

IMG_1162

Aamiaisen jälkeen suunnattiin molempina päivinä ostoksille Kaubamajalle sekä Viru- ja Solaris-keskukseen. Tulihan tuolta osteltua kaikenlaista.

IMG_1176

Lauantaina syötiin Viru-keskuksessa sijaitsevassa ranskalaistyylisessä Cafe Lyonissa, joka nimestään huolimatta oli myös ravintola. Paikka oli viihtyisä ja palvelu loistavaa. Ehdottomasti käynnin arvoinen paikka.

Maissikanaa, uunissa paistettua purjoa,  kirpeää rusinaa, vuohenjuustoa ja kookoskastiketta.
Maissikanaa, uunissa paistettua purjoa,
kirpeää rusinaa, vuohenjuustoa ja kookoskastiketta.
Savustettua ankanrintaa, perunamuusia, retiisiä, luumu ja katajanmarjakastiketta.
Savustettua ankanrintaa, perunamuusia, retiisiä, luumu ja katajanmarjakastiketta.

Sunnuntaina ruokailtiin Solaris-keskuksen Kohvik Komeetissa, jossa oli tarjolla kunnon ruokaa. Ei niin hyvä kokemus kuin edellisen päivän ravintola, mutta hintaansa nähden oli hyvä kokemus. Kasvisruokaakin oli hyvä valikoima.

Lammasjauhelihapihvit, uunissa paahdettuja juureksia, valkosipulia ja punaviinikastiketta.
Lammasjauhelihapihvit, uunissa paahdettuja juureksia, valkosipulia ja punaviinikastiketta.
Kvinoa, pinaattia, avokadoa, ituja...
Kvinoa, pinaattia, avokadoa, ituja…

Maanantaina palattiin kotiin myöhään väsyneinä. Huikea konsertti oli kohokohtana ja muutenkin reissu onnistui hyvin. Ja tuosta hotellisekoilusta saatiin jälkeenpäin oikein hyvä korvaus.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa