Miten meni vuosi 2014? – Ensi vuosi tuo paljon uutta

Vuosi 2014 on nyt aivan lopuillaan ja on aika muistella menneitä. Tässä raportti menneen vuoden kohokohdista on nyt luettavissa alla.

Aivan vuoden 2013 lopulla päätettiin Maijun kanssa, että mennään naimisiin mahdollisimman nopeasti. Saatiin pidettyä tuo aika hyvin salassa ja 24. tammikuuta menimme maistraattiin, jossa toimitettiin vihkiminen.

Tuore aviopari kuvassa.

Ihana pikkuvauva

Aneleva ilme.

Evästä ja lätkää.

Alkuvuoteen mahtui myös siskontyttöjen Nelman ja Kristiinan ristiäiset, ensimmäinen yhteinen viikonloppureissu Helsinkiin ja Maijun mukaan lähtö jääkiekko-otteluun, jossa SaiPa hakkasi JYP:in.

Lue myös:

Wau mikä viikko – Herkuttelua, ristiäiset ja kosinta
Pakkasviikon kruunasi reissu Helsinkiin
Mahtavia asioita viikon kuvissa – Naimisiin meno kohokohta
Kevättä rinnassa, pukuloistoa ja muuta kivaa
Kiekkohuumaa, lapsivieraita ja herkkuja

Keväästä sekä alkukesästä jäi mieleen etenkin suosikkiartistimme Juha Tapion esiintyminen Savonlinnasalissa. Juha omisti minulle ja Maijulle ”Meillä on aikaa” -biisin. Tuota biisiä kuuntelimme molemmat, kun taistelimme lakiteitse siitä, että saamme elää ja asua yhdessä.

Pääsiäisenä käytiin Savonlinnassa järjestetyssä Iskelmä-viikonlopussa. Vietettiin perinteisesti myös juhannusta siskon perheen luona. Heidän kanssaan käytiin myös Nurmeksessa Maijun kotiseuduilla ja Kuopiossa Ikeaa katselemassa.

Nelma-siskontyttö kävi kylässä ja istui tyytyväisenä Maijun sylissä

Juha, Maiju ja Pietari

ep

Lue myös:

Konsertti-ilta Savonlinnassa
”Ai juoko vammasetkin viinaa?” – Iskelmä viikonloppu
Kesäisiä reissuja ja hullulla on halvat huvit

Heinäkuussa koitti vihdoinkin kesä ja lämpöä riitti. Vietettiin mukava pitkä viikonloppu Helsingissä rakkaan kanssa. Ohjelmassa oli Summer Sound -festarit, shoppailua ja hyvää ruokaa. Konemusiikkifestarit ja niiden tunnelma yllätti todella positiivisesti.

Kesän viimeinen reissu kohdistui Helsinkiin, jossa ohjelmassa oli Cheekin konsertti olympiastadionilla. Alunperin ohjelmassa oli vain Cheekin konsertti, mutta muutoksia tuli. Olimme nimittäin myös SuomiLoven kuvauksissa, ohjelma tulee ulos TV2:lta 3. tammikuuta kello 19:10.

Maiju istuu sylissäni.

IMG_3064

Myö käsikädessä.

Lue myös:

Harjun kesäraitti toi säpinää kylälle
Viikonloppuna konemusiikki soi ja puhetta piisasi
Pyhän Olavin päivät – ”Harvoin tapahtuessa sekoillaan urakalla”

Kun elämä alkoi olla tasaista, niin lokakuusa asuntomme oli myyty ja aikaa poistua oli puoli vuotta. Uuden asunnon etsiminen oli haastavaa, mutta lopulta löytyi sopiva uusi koti. Marraskuun lopulla oli muutto. Kuun 12. päivä tuli vuosi täyteen yhdessä asumista.

Käytiin toki myös viihteellä, kun Haloo Helsinki esiintyi Savonlinnassa. Maiju sekä Haloo Helsingin Elli pääsivät yllättämään minut väliajan jälkeen oikein kunnolla. Maijun toivomuksesta bändi omisti akustisesti soitetun Kuussa tuulee-biisin minulle. Käytiin myös katsomassa balettia, kun Savonlinnassa esitettiin Pjotr Tšaikovskin säveltämä Joutsenlampi-baletti. Kannatti lähteä sinnekin.

Tytöt

Käsikädessä pöydän ääressä.

Muuttaja

IMG_4884

Tässä leivotaan piirakoita...

Lue myös:

Kihloihin vuosi sitten – Upea kolmen ruokalajin ateria Savon Hovissa
Vlog: Pietari lukee Maijun runoja
Joulun taikaa ja hupsutuksia

Sitten pohditaan tulevaa vuotta 2015, joka tuo mukanaan suuren muutoksen. Olen ollut 2012 kesäkuusta hengityshalvauspotilas, eli sairaala on ostanut hoitoni kotiin. Nyt tuo puretaan toivomuksestani ja minulla aloittaa oma avustajarinki. Hoidan siis työnantajan roolin itse.

Muutakin jännää tulee tapahtumaan, jos Luoja suo. Huhtikuuksi olemme suunnitelleet reissua Lontooseen, viettämään Maijun synttäreitä. Kesällä suuntaamme jälleen Summer Soundiin ja kolmekymppisiäni pitää juhlia jotenkin.

Lopuksi haluan kiittää kaikkia tänä vuonna elämässämme ja menossa mukana olleita ihania mussukoita. Toivotan teille kaikille oikein hyvää uutta vuotta 2015!

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa